BINE AŢI VENIT PE TERITORIUL CIOBĂNESCULUI ROMÂNESC MIORITIC !         Acest site este o consecinţă a pasiunii pentru Mioritic şi vine în întâmpinarea celor care doresc să afle mai multe despre această rasă naţională.


         În paginile pe care le veţi răsfoi veţi găsi informaţii corecte şi cât mai complete despre rasă şi despre specificul acesteia, iar atricolele, interviurile şi celelalte scrieri sunt menite să integreze mioriticul şi ceea ce reprezintă, în tumultul zilelor moderne. Avem încă o dată speranţa că materialele prezente vă vor oferi premisele să apreciaţi Ciobănescul Românesc Mioritic la adevărata sa valoare. Suntem siguri că scrierile vor fi utile atât vizitatorului curios care îşi va îmbunătăţi cunoştinţele despre acest element ancestral şi care reprezintă România prin tradiţionalitatea sa, dar mai ales celor care deţin un exemplar şi doresc să afle mai mult despre acesta şi despre încărcătura sa spirituală, mioriticul fiind pentru noi, locuitorii acestui spaţiu însufleţit, mai mult decât un simplu câine. De aceea vă sugerăm să descoperiţi treptat aceste materiale şi să reveniţi asupra lor ori de câte ori consideraţi necesar întrucât merită să-i oferiţi Ciobănescului Mioritic ceea ce i se cuvine : apreciere.


Mioriticul.ro Ciobanesc Mioritic

„câini mocani,/ câini vlăjgani,/
lă ţoşi/ şi miţoşi,/ tare când lătra/
zare fremăta,/ când se repezea/
spaima-n om băga/ trei zile şi ceva”.

În speranţa că popasul pe aceste pagini dedicate mioriticului vă va face plăcere, vă invităm pe forumul de discuţie al rasei unde puteţi să vă exprimaţi opinia cu privire la diferite aspecte şi putem veni în sprijinul dvs. în legătură cu nelămuririle sau problemele pe care le întâmpinaţi.


Vă urez o lectură cât mai plăcută şi să aveţi parte de aceeaşi loialitate şi dragoste sinceră şi din partea oamenilor care vă înconjoară, identică cu cea pe care vi-o oferă în surdină patrupedul dumneavoastră.

Mioriticul.ro Ciobanesc Mioritic
Ciobănescul Mioritic este foarte echilibrat, calm şi totodată vigilent. Este un foarte bun câine pentru paza turmelor sau a curţii, foarte curajos şi un luptător eficace contra posibililor agresori (urs, lup, râs). Cu toate că prădătorii turmelor sunt pe cale de dispariţie la nivel european, Mioriticul işi păstrează nealterat temperamentul şi calită ţile de muncă formate în sute de ani şi este oricând dispus să răspundă unei provocări.

NOUTĂŢI

Mioriticul, mereu în atenţia noastră !


Ciobanescul Romanesc Mioritic


         S-a lansat site-ul Mioriticul.ro cu scopul de a fi mai aproape de iubitorii şi pasionaţii rasei şi de a oferi informatii diverse, utile, corecte şi complete despre Ciobănescul Românesc Mioritic. Promovarea corectă a rasei este unul dintre obiectivele noastre principale.


Mioritic Club din România vine în sprijinul participanţilor la Euro Dog Show 2012 Bucureşti


         "Vă aşteptăm în număr cât mai mare la EURO DOG SHOW Bucureşti. Pentru ciobăneştii româneşti tariful de înscriere este cu 50% mai mic. În întâmpinare Mioritic Club din România acordă membrilor asociaţiei o scutire de la plata cotizaţiei faţă de club pentru 2 ani pentru primul câine înscris, de 4 ani pentru al doilea câine înscris, 6 ani pentru al treilea câine înscris. Pentru mai multe informaţii despre Euro Dog Show 2012 vizitaţi site-ul expoziţiei." Sursa


AChR organizeaza Campionatele Europene de anul acesta !


         "Asociaţia Chinologică Română are importanta misiune şi onoarea de a organiza în 2012 la Bucureşti, pentru prima oară în România, cea mai importantă manifestare chinologică continentală: Expoziţia Canină Europeană.


         Această manifestare atât de importantă reprezintă pentru noi, încununarea eforturilor a mai multor generaţii de chinologi români pasionaţi si dedicati creşterii şi promovării câinilor de rasă în România.


         Chinologia Română va sărbători cu acest prilej 85 de ani de la înfiinţarea primei organizaţii chinologice naţionale care din 1933 a devenit membră a Federaţiei Chinologice Internaţionale.


         Ne face o deosebită plăcere să vă invităm să participaţi la Expoziţia Canină Europeană de la Bucuresti din 5-7 octombrie 2012." Sursa    Ciobanesc Mioritic

This is an example of a HTML caption with a link.