Andrada Alb wrote: ↑Sat Sep 15, 2012 1:37 pm
lilith wrote:Ah, nu pot edita mesajul de mai sus, am dat din greseala "trimite" si nu-mi terminasem ideea.
La fel de bine merge orez fiert (in 2-3 ape) cu carne de vita si legume (morcov, spanac, brocoli - astea se pot pune si crude).
Daca optati pentru boabe, recomand marcile de hrana superpremium (Orijen, Eukanuba, Acana, Arden Grange, Taste of the wild) care contin mai putin porumb si mai multa proteina. Eu ii amestecam Acana cu cate un iaurt

Luciana ideal pentru Mioritici ar fi ca proteina din mancare sa nu depaseasca 34 % la cainii adulti,iar la pui 36 %,deoarece mioriticii sunt predispusi la dermatite.
Ce recomanzi tu Orijen, Taste of the wild chiar si Acana au un procent destul de mare de proteina peste 32-34 %,ceea ce o face nu foarte comestibila pentru Mioritici.
Eu i-am administrat pentru o lunga perioada cainelui meu Acana Large breed si Platinum nu am observat probleme cu pielea sau blana lui,dar alti caini hraniti cu aceeasi mancare au prezentat probleme cu pielea.Fiecare individ este diferit....nu inseamna ca daca la un caine este buna un tip de mancare automat va fi buna si la altul.
Acum bucuria mesei consta in Royal Canin Giant ,care este o mancare foarte buna din ce observ eu!!!!!
Ai perfectă dreptate, fiecare câine reacționează diferit la hrană, chiar și în cadrul aceleiași rase. La Ciobănescul Românesc Mioritic este important să se urmărească atent starea pielii și a blănii, deoarece predispoziția la dermatite poate face ca o hrană potrivită pentru un exemplar să nu fie la fel de bine tolerată de altul. În final, cea mai bună alegere este hrana care menține câinele sănătos, cu digestie bună și blană de calitate.
Dacă Royal Canin Giant oferă rezultate bune în cazul câinelui tău, este un argument important pentru a continua cu această dietă. Pentru informații și produse destinate nutriției și îngrijirii animalelor de companie, poți consulta și
Petplaza.