Pe Dolly am cumparat-o in urma cu 7 ani, nu stiam aproape nimic despre CRM, proprietarul m-a intrebat daca vreau si pedigree dar nici nu am dat importanta (din pacate).
Rex este rezultatul dintre Dolly si Tudor Zestrea Stanelor.
ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII NOASTRE ! CUM TE ÎNREGISTREZI PT. A POSTA PE SITE VEZI AICI (CLICK)
Rex
- Burca Daniel
- Burca Daniel
Aici sunt si rezultatele de la expo timisoara 25-26.01.2014
Masculi clasa Juniori
Rex
25.01.2014 - Ex1, CAC J, BEST J
26.01.2014 - Ex, CAC J
Femele clasa Deschisa
Dolly
25.01.2014 - Ex2, R CAC
26.01.2014 - FB
Masculi clasa Juniori
Rex
25.01.2014 - Ex1, CAC J, BEST J
26.01.2014 - Ex, CAC J
Femele clasa Deschisa
Dolly
25.01.2014 - Ex2, R CAC
26.01.2014 - FB
-
cezar osiceanu
Si acum ce veti face daca sa zicem veti constata ca exista o consangvinizare nedorita in liniile lor?Burca Daniel wrote:Pe Dolly am cumparat-o in urma cu 7 ani, nu stiam aproape nimic despre CRM, proprietarul m-a intrebat daca vreau si pedigree dar nici nu am dat importanta (din pacate).
Rex este rezultatul dintre Dolly si Tudor Zestrea Stanelor.
Daca ati luat cainele si nu ati luat pedigreeul il puteti obtine retroactiv pe baza unor formulare de completat fie de la noi - CNCCR - in situatia aceasta putem completa si cu alte informatii, fie de la ACHr, depinde doar de dvstra dar si de apartenenta acelui crescator.
In cazul lui Rex acceasi problema!
tel meu este 0744319130 si daca vreti putem discuta pe aceasta tema!
- Burca Daniel
Am observat tot felul de discutii pe tema postarii pedigree-lor.
Eu nu am nimic de ascuns, (pe aceasta cale rog si ceilalti detinatori de CRM sa posteze pedigree-le cainilor pentru ca in acest fel putem urmarii liniile de sange in eventualitatea imperecherii cainilor, simplu vad un caine care imi place urmaresc linia de sange, sa evitam consangvinizarile, si contactez proprietarul) mai jos sunt postate pedigree-le cainilor mei
Rex - Burca Daniel

Dolly - Burca Daniel

Imi cer scuze pentru claritatea imaginilor dar momentan nu am posibilitatea sa le scanez, deoarece sunt plecat din tara.
Eu nu am nimic de ascuns, (pe aceasta cale rog si ceilalti detinatori de CRM sa posteze pedigree-le cainilor pentru ca in acest fel putem urmarii liniile de sange in eventualitatea imperecherii cainilor, simplu vad un caine care imi place urmaresc linia de sange, sa evitam consangvinizarile, si contactez proprietarul) mai jos sunt postate pedigree-le cainilor mei
Rex - Burca Daniel

Dolly - Burca Daniel

Imi cer scuze pentru claritatea imaginilor dar momentan nu am posibilitatea sa le scanez, deoarece sunt plecat din tara.
-
cezar osiceanu
Dle Burca SINCERE FELICITARI PTR CA ATI POSTAT PEDIGREELE CAINILOR DVSTRA!
Asa ar trebui sa faca toti proprietarii si crescatorii ptr a se putea discuta pe ele in mod corect si la obiect!
Observam din nou ce inseamna ACHR adica prostie fara margini si un dezinteres total fata de caini in general si fata de ciobanestii romanesti in particular!
Rex este fiul femelei dvstra si cu toate acestea nu apare nici macar mama in pedigreeul lui!
Rex desi nu a facut NICI o monta, nu i s-au urmarit deci puii, etc a obtinut totusi R++ care se acorda doar reproducatorilor verificati ca atare.
Sunt curios de ce dnul Secara nu a publicat si el pedigreeul tatalui lui Rex mai ales ca si-a incasat banuiesc dreptul de monta!
Aici se vede inconstienta celor din ACHR care lasa o extrem de mare doza de risc prin aceea ca neexistand genealogia si pedigreeul aferent fiecarui caine in parte produsii lui se pot monta necontrolat si nedirijat cu efecte devastatoare ptr rasa prin numarul mare de astfel de cazuri si potentialul negativ avut!
O imbecilitate enorma este ceea ce fac cei din ACHR cu sustinerea directa a celor cativa " crescatori" interesati direct de a obtine monopolul pe piata vanzarilor si montelor in special, si anume stergerea datelor din pedigreele cainilor proveniti de la CNCCR. Ma uit si rad cu lacrimi de prostia si inconstienta unor proprietari de caini cumparati din CNCCR care au acceptat aceste pedigree eliberate de catre ACHR si in care nu se regaseste nimic din datele genealogice corecte avute de la CNCCR. Cazul lui Aristide de Romania - proprietara Alina Radulescu din Brasov este unul clasic in acest sens.Cand a vazut catelul la Antena 1 m-a omorat cu telefoanele ca il vrea, ca va face orice ptr el, ca va face montele dirijat doar, etc ca dupa circa 7-8 luni de la achizitie sa constat ca fara sa informeze pe nimeni s-a dus si a cerut eliberarea unui pedigree de la ACHR in care toata genealogia cainelui si chiar si numele au fost sterse complet. Ea ca si altii nu au inteles valoarea unei genealogii corecte si au visat la monte nenumarate pe bani cati mai multi bazandu-se tocmai pe aspectul fizic deosebit al exemplarului. Ca dovada ca mafia repoducatorilor din ACHR a lucrat-o bine este ca pana acum vreo 2 ani nu a reusit sa faca decat 2 monte in total din care nu a primit nimic!!! Argumentele lor erau tocmai ca nu i se cunoaste genealogia si ca nu se stie ce transmite, ca este posibil sa aibe vreun metis in spate si ce te faci daca da si la pui asta, etc!!!
Asa ar trebui sa faca toti proprietarii si crescatorii ptr a se putea discuta pe ele in mod corect si la obiect!
Observam din nou ce inseamna ACHR adica prostie fara margini si un dezinteres total fata de caini in general si fata de ciobanestii romanesti in particular!
Rex este fiul femelei dvstra si cu toate acestea nu apare nici macar mama in pedigreeul lui!
Rex desi nu a facut NICI o monta, nu i s-au urmarit deci puii, etc a obtinut totusi R++ care se acorda doar reproducatorilor verificati ca atare.
Sunt curios de ce dnul Secara nu a publicat si el pedigreeul tatalui lui Rex mai ales ca si-a incasat banuiesc dreptul de monta!
Aici se vede inconstienta celor din ACHR care lasa o extrem de mare doza de risc prin aceea ca neexistand genealogia si pedigreeul aferent fiecarui caine in parte produsii lui se pot monta necontrolat si nedirijat cu efecte devastatoare ptr rasa prin numarul mare de astfel de cazuri si potentialul negativ avut!
O imbecilitate enorma este ceea ce fac cei din ACHR cu sustinerea directa a celor cativa " crescatori" interesati direct de a obtine monopolul pe piata vanzarilor si montelor in special, si anume stergerea datelor din pedigreele cainilor proveniti de la CNCCR. Ma uit si rad cu lacrimi de prostia si inconstienta unor proprietari de caini cumparati din CNCCR care au acceptat aceste pedigree eliberate de catre ACHR si in care nu se regaseste nimic din datele genealogice corecte avute de la CNCCR. Cazul lui Aristide de Romania - proprietara Alina Radulescu din Brasov este unul clasic in acest sens.Cand a vazut catelul la Antena 1 m-a omorat cu telefoanele ca il vrea, ca va face orice ptr el, ca va face montele dirijat doar, etc ca dupa circa 7-8 luni de la achizitie sa constat ca fara sa informeze pe nimeni s-a dus si a cerut eliberarea unui pedigree de la ACHR in care toata genealogia cainelui si chiar si numele au fost sterse complet. Ea ca si altii nu au inteles valoarea unei genealogii corecte si au visat la monte nenumarate pe bani cati mai multi bazandu-se tocmai pe aspectul fizic deosebit al exemplarului. Ca dovada ca mafia repoducatorilor din ACHR a lucrat-o bine este ca pana acum vreo 2 ani nu a reusit sa faca decat 2 monte in total din care nu a primit nimic!!! Argumentele lor erau tocmai ca nu i se cunoaste genealogia si ca nu se stie ce transmite, ca este posibil sa aibe vreun metis in spate si ce te faci daca da si la pui asta, etc!!!
- Burca Daniel
Cu toate ca o sa fiu off topic.
Domnule Osiceanu in legatura cu emiterea pedigree-lor eu stiam urmatoarele:
1.Pedigree-ul se poate emite numai pentru puii ai caror parinti au amandoi pedigree.
2.Pentru ca un pui sa poata obtine pedigree este absolut necesar ca crescatorul (in sensul de proprietar al femelei mama in momentul fatarii) sa depuna la clubul de rasa sau la asociatia chinologica teritoriala din zona in care locuieste:
- O declaratie de monta si fatare, declaratie care va fi semnata si de catre proprietarul masculului cu care s-a realizat monta
- Copii de pe pedigree-le parintilor puilor
- Copii de pe carnetele de performanta ale parintilor (in care sunt consemnate rezultatele obtinute in expozitii de catre parintii si care atesta ca acestia au drept de monta)
Toate acestea se trimit la clubul de rasa sau la asociatia chinologica teritoriala din zona in care locuieste solicitantul in termen de cel mult 90 de zile.
Inregistrarea exemplarelor in C.O.R. va fi facuta, dupa caz, intr-unul din cele trei registre:
Registrul A, doar pentru exemplarele avand ascendentii cunoscuti pe minim trei generatii. In acest caz se va emite un ,,Certificat de Origine (Pedigree)”.
Registrul B, pentru exemplarele avand genealogia partial cunoscuta pe trei generatii. In acest caz, se va elibera "Pedigree tip B", mentionandu-se ,,Necunoscut" la rubricile privind genitorii neinregistrati sau necunoscuti. Descendentii acestor exemplare vor primi, de asemenea, Certificat de Origine tip B pana la completarea ascendentei pe trei generatii. La indeplinirea acestei conditii, descendentii lor vor fi inregistrati in Registrul A.
Registrul C, pentru exemplarele avand genealogia total necunoscuta. In acest caz se va elibera un “Certificat de Tipicitate” mentionandu-se “Necunoscut” in rubricile pentru ascendenti.
In legatura cu domnul Secara, nu i-am cerut sa posteze pedigree-ul, este alegerea lui, dar daca as avea nevoie de acel pedigree nu cred ca ar fi o problema.
Domnule Osiceanu in legatura cu emiterea pedigree-lor eu stiam urmatoarele:
1.Pedigree-ul se poate emite numai pentru puii ai caror parinti au amandoi pedigree.
2.Pentru ca un pui sa poata obtine pedigree este absolut necesar ca crescatorul (in sensul de proprietar al femelei mama in momentul fatarii) sa depuna la clubul de rasa sau la asociatia chinologica teritoriala din zona in care locuieste:
- O declaratie de monta si fatare, declaratie care va fi semnata si de catre proprietarul masculului cu care s-a realizat monta
- Copii de pe pedigree-le parintilor puilor
- Copii de pe carnetele de performanta ale parintilor (in care sunt consemnate rezultatele obtinute in expozitii de catre parintii si care atesta ca acestia au drept de monta)
Toate acestea se trimit la clubul de rasa sau la asociatia chinologica teritoriala din zona in care locuieste solicitantul in termen de cel mult 90 de zile.
Inregistrarea exemplarelor in C.O.R. va fi facuta, dupa caz, intr-unul din cele trei registre:
Registrul A, doar pentru exemplarele avand ascendentii cunoscuti pe minim trei generatii. In acest caz se va emite un ,,Certificat de Origine (Pedigree)”.
Registrul B, pentru exemplarele avand genealogia partial cunoscuta pe trei generatii. In acest caz, se va elibera "Pedigree tip B", mentionandu-se ,,Necunoscut" la rubricile privind genitorii neinregistrati sau necunoscuti. Descendentii acestor exemplare vor primi, de asemenea, Certificat de Origine tip B pana la completarea ascendentei pe trei generatii. La indeplinirea acestei conditii, descendentii lor vor fi inregistrati in Registrul A.
Registrul C, pentru exemplarele avand genealogia total necunoscuta. In acest caz se va elibera un “Certificat de Tipicitate” mentionandu-se “Necunoscut” in rubricile pentru ascendenti.
In legatura cu domnul Secara, nu i-am cerut sa posteze pedigree-ul, este alegerea lui, dar daca as avea nevoie de acel pedigree nu cred ca ar fi o problema.
-
cezar osiceanu
Dle Burca acesta este regulamentul foarte prost si frecvent incalcat de catre neste unii din ACHR si MCR.
DACA ESTE SA O IEI DUPA CE ZICE EL CAM RAMANETI FARA GENEALOGII SI CU UN RISC ENORM DE CONSANGVINIZARI NEDIRIJATE .
Noi la CNCCR TOCMAI ptr ca interesul nostru primordial sunt cainii si nu prostiile sau greselile unora si altora ,refacem aceste pedigree tocmai ptr a ajuta rasa sa evoluze si nu sa involueze ca la ACHR!
Formula este simpla: se face o declaratie scrisa si semnta de cei doi proprietari datata la zi dar ptr monta retroactiv inregistrata si apoi se face inregistrarea corecta si se completeaza si datele lipsa acolo unde ele exista si sunt verificabile. Pedigreele se elibereaza si cu afix de crescator oferit in mod gratuit si nu contra celor 300 de euro pe care ii solicita ACHR-ul ptr asa ceva!
Pentru ca noi la CNCCR iubim si respectam cainii si rasa dar si ajutam crescatorii si detinatorii cu aceste informatii vitale.
Veti intreba si cum facem cu cainii declarati in cuib dar ptr care nu se cunosc proprietarii? simplu: inregistram cuibul dar eliberam pedigree doar la cainii ai caror proprietari sunt cunoscuti si primesc personal aceste pedigree!!! Daca pe parcurs apar si ceilalti proprietari li se elibereaza si lor pedigreele dupa aceeasi formula.
Problema dvstra este una generala la ACHR care este repet UN SIMPLU ONG al carui membru nu ii sunteti dvstra! Ziarele si internetul este plin de anunturi de caini cu parinti campioni pe care daca ii verifici observi ca doar tatal are pedigree si atat!!!
ACHR este interesat sa ia banii celor pe care ii fraiereste ptr ca sa poata avea presedintele ei acel salariu de trei mii de euro lunar de care pomenea fostul presedinte al MCR Dan Ciroboreanu nu ca sa ajute crescatorii si detinatorii sau rasa !!! Dnul Secara chiar cred ca ar trebui sa puna aici pedigreeul cainelui cu care ati facut dvstra monta ca sa putem vedea si acolo ce probleme sunt! Ce ziceti dle secara?
DACA ESTE SA O IEI DUPA CE ZICE EL CAM RAMANETI FARA GENEALOGII SI CU UN RISC ENORM DE CONSANGVINIZARI NEDIRIJATE .
Noi la CNCCR TOCMAI ptr ca interesul nostru primordial sunt cainii si nu prostiile sau greselile unora si altora ,refacem aceste pedigree tocmai ptr a ajuta rasa sa evoluze si nu sa involueze ca la ACHR!
Formula este simpla: se face o declaratie scrisa si semnta de cei doi proprietari datata la zi dar ptr monta retroactiv inregistrata si apoi se face inregistrarea corecta si se completeaza si datele lipsa acolo unde ele exista si sunt verificabile. Pedigreele se elibereaza si cu afix de crescator oferit in mod gratuit si nu contra celor 300 de euro pe care ii solicita ACHR-ul ptr asa ceva!
Pentru ca noi la CNCCR iubim si respectam cainii si rasa dar si ajutam crescatorii si detinatorii cu aceste informatii vitale.
Veti intreba si cum facem cu cainii declarati in cuib dar ptr care nu se cunosc proprietarii? simplu: inregistram cuibul dar eliberam pedigree doar la cainii ai caror proprietari sunt cunoscuti si primesc personal aceste pedigree!!! Daca pe parcurs apar si ceilalti proprietari li se elibereaza si lor pedigreele dupa aceeasi formula.
Problema dvstra este una generala la ACHR care este repet UN SIMPLU ONG al carui membru nu ii sunteti dvstra! Ziarele si internetul este plin de anunturi de caini cu parinti campioni pe care daca ii verifici observi ca doar tatal are pedigree si atat!!!
ACHR este interesat sa ia banii celor pe care ii fraiereste ptr ca sa poata avea presedintele ei acel salariu de trei mii de euro lunar de care pomenea fostul presedinte al MCR Dan Ciroboreanu nu ca sa ajute crescatorii si detinatorii sau rasa !!! Dnul Secara chiar cred ca ar trebui sa puna aici pedigreeul cainelui cu care ati facut dvstra monta ca sa putem vedea si acolo ce probleme sunt! Ce ziceti dle secara?
- Burca Daniel
- Burca Daniel
- Burca Daniel
Rex 1 an si 11 luni

Last edited by Burca Daniel on Wed Dec 17, 2014 11:36 pm, edited 1 time in total.
- Burca Daniel

- Burca Daniel
Rex la 2 ani si 6 luni

- Burca Daniel
Cu toate ca nu imi convine aceasta situatie dar asta este, in urma examenului de displazie Rex a fost diagnosticat cu displazie de sold de grad D.
-
cezar osiceanu
asta inseamna in mod automat ca pana la verificarea produsilor femelei dvstra, produsi facuti cu alt/i mascul/i vinovati sunt ambii parinti.Burca Daniel wrote:Cu toate ca nu imi convine aceasta situatie dar asta este, in urma examenului de displazie Rex a fost diagnosticat cu displazie de sold de grad D.
Tudor de Zestrea Stanelor transmite displazie ceea ce inseamna ca ar trebui bagat in carantina, sa nu I se mai faca recoamnadri pentru monta, sa fie scos din circuitul montelor, sa fie castrat, sa se instiinteze proprietarii puilor scosi cu el despre riscul de displazie la acei caini si riscul de transmitere a acestei problem ereditare la puii lor, sa se instiinteze membrii MCR, etc
Asteptam cu totii sa vedem pedigreeul acestui caine pentru a vedea cine se face face vinovat de aceasta problema dar si de a putea informa pe cei care au pui din aceeasi parinti cu privire la aceasta problema genetica grava.
Iata o noua mostra a activitatii "dlui" secara!
- Burca Daniel
Sansele de transmitere a displaziei sunt in procent egal referitor la femela si mascul (parintii lui Rex)
-
cezar osiceanu
DOMNULE BURCA JOS PALARIA pentru atitudinea dvstra corecta!Burca Daniel wrote:Sansele de transmitere a displaziei sunt in procent egal referitor la femela si mascul (parintii lui Rex)
ca sa vedem cine este de vina se face cum am scris si mai sus test de displazie in randul produsilor scosi de aceeasi femeal dar cu alt mascul! daca nu au este evident ca de vina este acest Tudor de Zestrea Stanelor
Ce nu inteleg este de ce nu se posteaza pedigreeul lui Tudor de Zestre Stanelor, pe care teoretic "dnul" Secara trebuia sa vi-l dea in copie la monta. Oricum parerea mea este ca v-a tras o tzeapa in stilul lui characteristic cu care ne-am lamurit deja!
Poate ne dati detalii si despre magaria cu cuibul lui King de Zestrea Stanelor ca este interesant cazul!
- Burca Daniel
Exista un tratament pentru displazie?
In urma examenului de displazie, la data respectiva, medicul nu m-a informat despre faptul ca Rex ar avea vre-o problema si nu am primit nici un fel de tratament.
In urma examenului de displazie, la data respectiva, medicul nu m-a informat despre faptul ca Rex ar avea vre-o problema si nu am primit nici un fel de tratament.
-
cezar osiceanu
Din pacate nu exista tratament ci doar interventie chirurgicala cu protezare.In situatia in care displazia este grava se indica acest lucru dar si aici este o discutie:Burca Daniel wrote:Exista un tratament pentru displazie?
- daca este grava si mersul produce dureri cainelui nu este de preferat sacrificarea cainelui?
- este vorba in general de operarea ambelor solduri si nimic nu poate garanta ca ea va fi facuta perfect pe ambele parti. de aceea se si protezeaza ptr ca proteza sa elimine eventualele mici imperfectiuni chirurgicale
- costul este foarte mare in jurul a 500 euro minim un sold
- Raul Petruț
Daniel,Burca Daniel wrote:Cu toate ca nu imi convine aceasta situatie dar asta este, in urma examenului de displazie Rex a fost diagnosticat cu displazie de sold de grad D.
Imi pare rau sa aud asta
Acesta este un risc la care se expune fiecare crescator cand cumpara un caine de talie mare, caini care sunt mai predispusi la aceasta afectiune. Din pacate nimeni nu it poate garanta 100% ca puii cumparati nu vor avea HD. Singurele sfaturi sunt sa cumpari pui din parinti testati, cea ce reduce din riscuri, dar nu le elimina in totalitate.
Procentajul de transimitere al displaziei este de 0,24% pana la 0,48% din cauza genelor mostenite, deci daca ambii parinti au problema, sunt 75% sanse ca puii sa aiba, pe cand daca ambii parinti sunt testati si cu un scor pozitiv tot exista sanse de 25% sa aiba displazie.
Institutul Baker din SUA a facut un test pe o durata de 14 ani pe un grup de pui din parinti posibili sa transmita HD si a descoperit ca puii care au fost crescuti cu mancare echilibrata si in cantitate spre limita inferioara au avut cu 25% mai putine cazuri de afectiuni sau chiar deloc, deci este foarte important si cum e crescut cainele in primele 10 luni de viata.
Cat despre indentificarea celui ce a transmis problema, este destul de greut mai ales ca aceasta afectiune nu este cauzata de o singura gena ci de mai multe, fapt ce face imposibila depistarea adevaratului purtator a problemei. Ca sa fie treaba si mai grea, Dr. Rory Todhunter, Profesor de chirurgie la Universitatea de Farmacie Veterinara din Cornell a facut mai multe teste impreuna cu echipa sa, teste care au aratat ca pe langa genetica indivizilor, displazia de sold este cauzata si de probleme metabolice. Deci pe langa mostenirea genetica, este foarte important si mediul in care este crescut cainele.
La noi se face notarea in functie de o litera
Ca sa scurtez totul, nu te lua dupa gurile rele si mai ales rau intentionate. Nu exista caine perfect cum nici rasa perfect sanatoasa nu gasesti. Toti crescatori au avut la un moment dat caini produsi cu defectiuni, mai mult sau mai putin grave, si la toti apar caini cu probleme.
Cat despre Rex, majoritatea cainilor nu au simptome evidente, si cu o dieta, tratament si miscare atent urmarite o sa poata sa duca o viata normala. Acuma depinde mult de starea afectiunii, dar mie nu mi s-a parut a fi asa de severa, deci sunt convins ca daca investesti un minim de efort o sa poti sa te bucuri de el o perioada lunga de timp, motiv pentru care iti sugerez sa te adresezi unui veterinar care are experienta si stie ce tratament si dieta sa iti recomande.
Daca pot sa te ajut cu ceva, da un apel
Nu mai sunt nici Cânii bătrâni
Iar poienile-s pline spini
Nu mai e nici Florica
Mândră mai purta clopoțica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Iar poienile-s pline spini
Nu mai e nici Florica
Mândră mai purta clopoțica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
- Burca Daniel
Mersi mult Raul. O sa incerc sa il aduc in Anglia dupa sarbatorile de iarna.