În urma unui scroll pe Facebook pe data de 11.01.2025 am descoperit-o știind că aceasta va fi cățelușa mea de debut. Părea un suflețel trist și timid, ceea ce m-a atras să fac pasul și să iau legătura cu băiatul ce o deținea, urmând apoi următoarea zi să o achiziționez.
Citez vorbă din bătrâni “Orice om are rasa lui specifică cu care rezonează” consider că eu rezonez cu baracul românesc (mioriticul) . Spun acest lucru deoarece am avut mai multe rase de câini de-a lungul anilor dar de la o cățelușă nu mi-am putut lua gândul niciodată ( Virga , femela de barac primită cadou de la unchiul meu când aveam vârsta de 9 ani, în prezent am 35). Această Virga cu care aveam o relație deosebită iam pierdut urma în 2010 odată cu plecarea mea peste hotare ( tatăl meu a vândut-o unor ciobani trecuți prin zona cu transhumanta)
Cățelușa ce am cumpărat-o acum câteva zile arată aproximativ exact cu cățelușa căreia i-am pierdut urma în urmă cu 14 ani.
Virga mea chiar dacă ne cunoaștem doar de câteva zile mi-a oferit încrederea și prietenia ei. I-am administrat fără probleme deparazitările de care avea mare nevoie ținând cont că este gestantă în ultimul trimestru fiind plină de paraziți interni/externi. De fiecare dată când ies în curte vine către mine dând din codiță și gudurând-use lângă mine parcă cerând să fie mângâiată
Acum așteptăm cu nerăbdare să devină mămică pentru prima oară și să aducă pe lume o nouă generație de barăci așa frumoși, loiali și muncitori ca mămica lor. Menționez că Virga este luată din “câmpul muncii “ (stână la granița din județele Harghita/Bacau), făcându-și foarte bine meseria de gardian față de sălbăticiunile ce dădeau târcoale stânei pe care aceasta o păzea împreună cu celelalte exemplare de mioritic.
Mai jos voi atașa poze/filmari cu Virga în prezent, apoi vom continua să vă prezentăm și vouă evoluția acestui frumos exemplar și de ce nu să vedem și poveștile blănoșilor voștri !