ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII NOASTRE ! CUM TE ÎNREGISTREZI PT. A POSTA PE SITE VEZI AICI (CLICK)
Novac
- Ciprian Pandrea
Câteva poze cu casa mai sus
- Ciprian Pandrea
Am atașat și pedigree ul catelei Zora mai sus. Are 2 ani, n-a mai avut pui și provine din canisa de Tohanul Nou. Am cumpărat-o acum 2 saptamani de la un tip din Giurgiu. Era tare slaba și vai de ea, dar încet încet se întemeiază. E o dulce și o iubareata. Dar, neinfricata când e necesar.
- Ciprian Pandrea
Novac fiind atât de flocos este într-un hal groaznic de murdar. Am nivelat curtea pt a fi pietruita și după ploaie s-a făcut noroi. Novac are niște țurțuri de noroi pe labe și doarme în mijlocul curții unde e noroiul mai mare. Cred ca la primăvară va trebui să-l tund și pe el, deși n-aș vrea. Poate ar fi bine să-i dau jos și parul de pui, ca din negru bate în roșcat. Ma întreb însă cine, unde și cum va avea curajul să-l tundă. Poate numai dacă îmi cumpăr eu o mașină de tuns oi.
-
George Prodan
Foarte frumos e Novac! Sa aiba urmași pe măsură!
- Ciprian Pandrea
- Ciprian Pandrea
https://photos.app.goo.gl/nh8dR8EUJPqdRgGN6
Câteva poze cu Zora pt dl Secară. Se pune pe picioare cățeaua. Mănâncă bine și s-a obișnuit cu orataniile. Dragoste mare cu Novac.
Câteva poze cu Zora pt dl Secară. Se pune pe picioare cățeaua. Mănâncă bine și s-a obișnuit cu orataniile. Dragoste mare cu Novac.
- Ciprian Pandrea
- Ciprian Pandrea
Țin sa precizez că sunt foarte incantat de Zora care are pedigree de Tohanul Nou. Una dintre cele mai bune canise de mioritici din România. Dvs specialiștii știți mai bine. Am luat legătura cu cei de la Tohanul Nou și mi-au confirmat ca,,,,,, cățeaua e de la ei. Le-a plăcut de Novac și mi-au dorit succes cu monta și puii. Sunt adevărați iubitori de mioritici și sunt convins ca se străduie sa îmbunătățească cât se poate standardul rasei Ciobănesc Mioritic Romanesc.
Eu zic, bravo lor și tot respectul pt ceea ce fac și pt câinii lor.
Pe Novac l-am cumpărat la 4 luni din Vrancea. El e din Molis Davia și mama de Runc. E bărbatul meu de pază, asa jegos și impaslit, care ne apară proprietatea și pe noi, indiscutabil cu prețul vieții. Este câinele pt care mi-aș da viața din dragoste pt el.
Eu zic, bravo lor și tot respectul pt ceea ce fac și pt câinii lor.
Pe Novac l-am cumpărat la 4 luni din Vrancea. El e din Molis Davia și mama de Runc. E bărbatul meu de pază, asa jegos și impaslit, care ne apară proprietatea și pe noi, indiscutabil cu prețul vieții. Este câinele pt care mi-aș da viața din dragoste pt el.
- Ciprian Pandrea
Toți mă mint, toți mă înșeala.
Novac... niciodată!
Novac... niciodată!
- Oliviu Secara
- Site Admin
Mă bucur că ați dialogat cu Ionuț. Sper să colaborați în viitor. Pe baza certificatelor de origine, puii din Zora promit multe.
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- Ciprian Pandrea
Stimate d-le Secară. Va mulțumesc mult ca va implicați de mulți ani în ceea ce privește Mioriticul romanesc și nu numai. Experienta dvs este aur pt cei novici ca noi. Va mulțumim și sa aveți sănătate și putere în continuare.
Vreau să vă pun o întrebare.
Noi, cei care creștem în cazul de fata mioritici, carpatin, corbi, de Bucovina.. cum se face ca la expo e plin de ei... iar în viata adevărată, acolo sus pe munte, în sălbăticie, între lupi și ursi, etc, etc... în cele mai vitrege condiții posibile, vezi Utube,.. apar tot felul de metiși ciobănești, corcituri, etc. Eu nu contest valoarea lor ca și câini ciobănești adevărați, iubiți și utili ciobanilor de care sunt foarte mândri, dar nu vad sau poate sunt orb.. Corbi adevărați, Carpatini, Mioritici, Bucovineni... doar corcituri care nu au absolut nimic în comun cu specificul rasei lor.
Poate greșesc și incontestabil acei câini sunt baza pazei stanelor și cireșilor, tot respectul meu, dar foarte rar vedem un exemplar Mioritic, Carpatin, Corb, sau de Bucovina.... că și cei mult lăudați și premiați de la expoziții.
Adică.. unde sunt ciobăneștii românești de odinioară, mari, lati, greabăn 80cm,etc,etc.
Vreau să vă pun o întrebare.
Noi, cei care creștem în cazul de fata mioritici, carpatin, corbi, de Bucovina.. cum se face ca la expo e plin de ei... iar în viata adevărată, acolo sus pe munte, în sălbăticie, între lupi și ursi, etc, etc... în cele mai vitrege condiții posibile, vezi Utube,.. apar tot felul de metiși ciobănești, corcituri, etc. Eu nu contest valoarea lor ca și câini ciobănești adevărați, iubiți și utili ciobanilor de care sunt foarte mândri, dar nu vad sau poate sunt orb.. Corbi adevărați, Carpatini, Mioritici, Bucovineni... doar corcituri care nu au absolut nimic în comun cu specificul rasei lor.
Poate greșesc și incontestabil acei câini sunt baza pazei stanelor și cireșilor, tot respectul meu, dar foarte rar vedem un exemplar Mioritic, Carpatin, Corb, sau de Bucovina.... că și cei mult lăudați și premiați de la expoziții.
Adică.. unde sunt ciobăneștii românești de odinioară, mari, lati, greabăn 80cm,etc,etc.
- Ciprian Pandrea
Un cioban cu o stana de 1000 oi, a fost impresionat de Novac și mi-a spus ca tare ar vrea sa aibe 3-4 dulăi ca el, dar sunt scumpi și nu-și poate permite.
Ca să vezi! Ciobanii n-au Mioritici, n-au Carpatini, n-au Corbi. Au dulaii lor metiși și se descurcă cu ei.
Cum am putea noi ca și crescători să-i ajutăm? Sa vedem la stane și cirezi, Corbi, Mioritici, Bucovineni, Carpatini... frumoși ca la expoziție.
Oare nu ar ajuta mai mult la îmbunătățirea genetica a speciilor, decât câini ciobănești crescuți...... "în balcon"??? Pieptănati, fezandati,..... dar departe de a fi câini utilitari. Doar frumoși.
Ca să vezi! Ciobanii n-au Mioritici, n-au Carpatini, n-au Corbi. Au dulaii lor metiși și se descurcă cu ei.
Cum am putea noi ca și crescători să-i ajutăm? Sa vedem la stane și cirezi, Corbi, Mioritici, Bucovineni, Carpatini... frumoși ca la expoziție.
Oare nu ar ajuta mai mult la îmbunătățirea genetica a speciilor, decât câini ciobănești crescuți...... "în balcon"??? Pieptănati, fezandati,..... dar departe de a fi câini utilitari. Doar frumoși.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Fără să vă laud, în ultimele dvs replici, ați ridicat pt discuții niste subiecte capitale care de zeci de ani ne preocupă pe noi ca și crescători.
Sunt unii care fac eforturi în acest sens. Atât particulari cât și asociații.
De exemplu eu am luat din anul 2011 oi țurcane cu scopul de a face între timp și selecție pe criterii de utilitate la Mioriticii pe care ii cresc.
Exista o asociație care încearcă repopularea Stânelor și a munților României cu Ciobănești Carpatini.
ASOCIAȚIA Carpathia - vezi scopurile lor / rezolvarea conflictului om-animal sălbatic https://www.carpathia.org/ro/elp/
Oile mele
[youtube] https://youtu.be/csAkBxl0_A8/ [youtube]
Sunt unii care fac eforturi în acest sens. Atât particulari cât și asociații.
De exemplu eu am luat din anul 2011 oi țurcane cu scopul de a face între timp și selecție pe criterii de utilitate la Mioriticii pe care ii cresc.
Exista o asociație care încearcă repopularea Stânelor și a munților României cu Ciobănești Carpatini.
ASOCIAȚIA Carpathia - vezi scopurile lor / rezolvarea conflictului om-animal sălbatic https://www.carpathia.org/ro/elp/
Oile mele
[youtube] https://youtu.be/csAkBxl0_A8/ [youtube]
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- Ciprian Pandrea
Auuuu. Citesc și sunt impresionat. Nu credeam ca așa ceva se întâmplă în România. Bravo.
Mulțumesc pt informații.
Mulțumesc pt informații.
- Ciprian Pandrea
- Oliviu Secara
- Site Admin
Se vede ca o îngrijiți bine. Sa fie sănătoasă și sa crească pui frumoși.
- Ciprian Pandrea
Bine că am reușit sa la fac deparazitare internă - externă până la monta. Vaccinurile sunt ok.
- Ciprian Pandrea