Fulger din Zestrea Stânelor

Urmărirea și prezentarea evoluției și a performanțelor fiecărui exemplar
Gadalean Daniel

merge catelu la picior d-na Fulger? luatii o lesa trangulara la rasfatatul dv.,ca altfel riscati ca in ring sa va traga unde vrea dinsul .

Bia79

Gadalean Daniel wrote:merge catelu la picior d-na Fulger? luatii o lesa trangulara la rasfatatul dv.,ca altfel riscati ca in ring sa va traga unde vrea dinsul .
Da,merge la picior;doar ca face cu mine nazuri :( Cu sotul este foarte ascultator.Pe mine ma asculta doar cand vrea,legat de comenzi.Sotul este mai ferm cu el-asta nu inseamna ca nu il iubeste sau nu se joaca impreuna ;) D Este mascul si e normal sa domine pe cine reuseste.

Bia79

Fulger la Expo CACIB Timișoara - 10-11.05.2014.A fost o zi destul de grea astazi pt noi si Fulger.Speram sa fie innorat;dar nu am avut noroc de nori.Fulger inainte de expo se comporta bine chiar am facut exercitii de ring.Cred ca a obosit de atata caldura.Am intrat in ring abia la ora 12-in caldura mare :( :( Este prima iesire in Expo pt noi asa ca nu am ce sa zic-sunt dezamagita de rezultat,dar asta este;mai invatam.A primit PROMITATOR.E adevarat,nu e "capat de lume" iar urmatoarea prezentare speram sa fie mai buna.Inca nu ne-am vindecat complet piciorusul de la durerea de crestere :( Cel mai dezamagita sunt ca nu a vrut sa alegre frumos cum alearga chiar in ring cand am facut exercitii cu el.Sunt foarte multumita ca cei care l-au vazut acolo chiar un anumit crescator a spus ca este un caine superb!Si chiar ma incuraja d-na sa nu fiu dezamagita de rezultat deoarece el acum este pt 1 data si este normal sa reactioneze diferit de ceea ce face acasa.
Un alt Mioritic nu a concurat in ringul unde am fost noi.
Image
Fulger in ring vizibil obosit si fara chef de a defila :(
Image

Image
La cererea d-nului arbitru a trebuit sa-i ridic capul cu mana ca "alearga cu capul in jos"
Image

Bia79

Alti Mioritici frumosi
Image
Putina umbra ca deja e sufocant aerul :(
Image
Image
Abia-abia se putu racori,a stat jos pe marmura.

Gadalean Daniel

Este prima iesire in Expo pt noi asa ca nu am ce sa zic-sunt dezamagita de rezultat,Inca nu ne-am vindecat complet piciorusul de la durerea de crestere
Saracu catel, la-ti indopat cu bunatati pina l-ati îmbolnăvit. apropo de boala,inca nu am auzit de bola asta![/color]

Oliviu Secara
Site Admin

Bia79 wrote:Fulger la Expo CACIB Timișoara - 10-11.05.2014.A fost o zi destul de grea astazi pt noi si Fulger.Speram sa fie innorat;dar nu am avut noroc de nori.Fulger inainte de expo se comporta bine chiar am facut exercitii de ring.Cred ca a obosit de atata caldura.Am intrat in ring abia la ora 12-in caldura mare :( :( Este prima iesire in Expo pt noi asa ca nu am ce sa zic-sunt dezamagita de rezultat,dar asta este;mai invatam.A primit PROMITATOR.E adevarat,nu e "capat de lume" iar urmatoarea prezentare speram sa fie mai buna.Inca nu ne-am vindecat complet piciorusul de la durerea de crestere :( Cel mai dezamagita sunt ca nu a vrut sa alegre frumos cum alearga chiar in ring cand am facut exercitii cu el.Sunt foarte multumita ca cei care l-au vazut acolo chiar un anumit crescator a spus ca este un caine superb!Si chiar ma incuraja d-na sa nu fiu dezamagita de rezultat deoarece el acum este pt 1 data si este normal sa reactioneze diferit de ceea ce face acasa.
Un alt Mioritic nu a concurat in ringul unde am fost noi.
D-na Bia toate au un început și în ciuda căldurii și a faptului ca Fulger nu prea a vrut să vă urmeze în ring eu zic că a fost o experiență de bun augur ! Din experineța mea pot să spun că Fulger care momentan are vârsta 6 luni e un mascul care promite mult ! Încă o dată felicitări, iar data viitoare va fi mult mi bine; trebuie doar o pregătire mai atentă a dresajului de ring si încercați să vă impuneți mai bine în fața masculului pt că încearcă să vă domine și se pare că deocamdată reușește :D Ați îmbăiat câinele ? Are un aspect deosebit !

Image

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Bia79

Gadalean Daniel wrote:Este prima iesire in Expo pt noi asa ca nu am ce sa zic-sunt dezamagita de rezultat,Inca nu ne-am vindecat complet piciorusul de la durerea de crestere
Saracu catel, la-ti indopat cu bunatati pina l-ati îmbolnăvit. apropo de boala,inca nu am auzit de bola asta![/color]
Da,este specifica cainilor de talie mare d-nule Daniel;intrebati orice veterinar si o sa va confirme "durerile de crestere"-daca nu stiti ele sunt frecvente si la copii.Chiar arbitrul in ring a spus cat a stat de vorba cu mine ca vede ca inca are aceea mica durere de la explozia de crestere.Nu va condamn ca nu stiti despre asta,poate canele dvs nu a facut asta,dar nu este exclus ca un alt viitor caine ce il veti avea sa nu faca.Da,intradevar,i-am oferit numa bunatati,iar el a avut de unde a creste.Pt viitor informati-va referitor la aceste dureri.Credeti ca acel arbitru este habarnist referitor la aceste dureri?Si nu este si nici nu va fii singurul caine cu aceste dureri.Toate bune va doresc!

Bia79

D-na Bia toate au un început și în ciuda căldurii și a faptului ca Fulger nu prea a vrut să vă urmeze în ring eu zic că a fost o experiență de bun augur ! Din experineța mea pot să spun că Fulger care momentan are vârsta 6 luni e un mascul care promite mult ! Încă o dată felicitări, iar data viitoare va fi mult mi bine; trebuie doar o pregătire mai atentă a dresajului de ring si încercați să vă impuneți mai bineîn fața mascululuipt că încearcă să vă domine și se pare că eocamdată reușește :D Ați îmbăiat câinele ? Are un aspect deosebit !

Image[/quote]
Multumesc pt felicitari d-nul Oliviu,cred ca pt prezenta in ring nu le merit,dar pentru ca am imbaiat cainele,le merit.Am terminat cu el,imbaiat si toaletat la ora 23 seara.Intradevar,este muuuulta munca sa-l imbaiezi,usuci si toaletezi;dar satisfactia sufleteasca intrece orice efort depus.La intoarcere am oprit si la nasa mea,care l-a vazut pe Fulger in decembrie,la cateva zile dupa ce a ajuns la noi.A ramas socata cat de IMENS SI DE SUPERB ESTE! :D :D Chiar si acolo si-a facut datoria de protector al copiilor latrand si fiind in garda cand nasa a revenit in curte fara unul din copii.Sunt multe de spus,dar ma opresc aici,pt a nu crede unii ca prea il laud... ;) ;) Da, d-nul Oliviu,este intradevar un caine deosebet;iar aici nu ma refer doar la aspecutl exterior-iar dvs stiti bine la ce ma refer. ;) Toate cele bune!

Gadalean Daniel

Bia79 wrote:
Gadalean Daniel wrote:Este prima iesire in Expo pt noi asa ca nu am ce sa zic-sunt dezamagita de rezultat,Inca nu ne-am vindecat complet piciorusul de la durerea de crestere
Da,este specifica cainilor de talie mare d-nule Daniel;intrebati orice veterinar si o sa va confirme "durerile de crestere"-daca nu stiti ele sunt frecvente si la copii.Chiar arbitrul in ring a spus cat a stat de vorba cu mine ca vede ca inca are aceea mica durere de la explozia de crestere.Nu va condamn ca nu stiti despre asta,poate canele dvs nu a facut asta,dar nu este exclus ca un alt viitor caine ce il veti avea sa nu faca.Da,intradevar,i-am oferit numa bunatati,iar el a avut de unde a creste.Pt viitor informati-va referitor la aceste dureri.Credeti ca acel arbitru este habarnist referitor la aceste dureri?Si nu este si nici nu va fii singurul caine cu aceste dureri.Toate bune va doresc!
explozia de crestere e una si displazia de sold e alta d-na Bia. da-ca ți-a garantat arbitru ca va fi un mascul bun, nu mai zic nimic sa il crezi atunci. :lol:

Oliviu Secara
Site Admin

Gadalean Daniel wrote:
Bia79 wrote:
explozia de crestere e una si displazia de sold e alta d-na Bia. da-ca ți-a garantat arbitru ca va fi un mascul bun, nu mai zic nimic sa il crezi atunci. :lol:
Ești drăguț dl. Daniel când faci glume din astea, dar nu râde nimeni în afară de mine ! :lol:

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Bia79

explozia de crestere e una si displazia de sold e alta d-na Bia. da-ca ți-a garantat arbitru ca va fi un mascul bun, nu mai zic nimic sa il crezi atunci. :lol:[/quote]
Ești drăguț dl. Daniel când faci glume din astea, dar nu râde nimeni în afară de mine ! :lol:[/quote]
D-nule Daniel,nu vreau sa ma cert cu nimeni si cu atat mai mult nu "fur cu forta titlul nimanui in expo" cred ca intelegeti ce vreau sa spun.Am vazut acum in ring,o catea Ciobanesc Elvetian(aceeia albi) si credeti-ma mi-a fost mila de acel animal in ce hal a fost prezentat :cry: Cateaua aceea a fost putin spus speriata;Fulger tot a mai mers cu chiu cu vai.Aceea catea a fost la propriu tarata,sa mearga,iar coada o tinea intre picioare de speriata,terorizata ce era.Cand a trebuit sa-i prezinte dantura cateaua se ridica in 2 labe si dadea sa pice pe spate-proprietara a sprijinit-o repede cu piciorul in spate.Nu comentez mai departe ce calificativ a primit.Nu a garantat arbitrul pt mine nimic,asa cum eu nu pot garanta pt atii nimic.A zis ca e vizibila durerea la picior din cauza exploziei de crestere si ca are nevoie de foarte mult Ca.Cred ca dvs stiti mai bine ca mine ca dispazia de sold este transmisa genetic.De ce credeti ca acest caine are genetic posibilitatea de a mosteni displazia?Credeti ca este "tratat dupa ureche?"Am fost cu el la dr. veterinar si a primit Consequin si Rx Megaflex.Durerile acestea trec dupa cate stiu eu destul de greu,deoarece Mioriticii sunt caini masivi.

Gadalean Daniel

Mioriticul pe vremuri, nu a fost mai masiv decit era necesar si util in paza turmelor indiferent de anotimp, era mereu in alerta si pregatit sa alunge pradatori.
PS. Stiti care e frumusetea unui maidanez!? (miscarea si personalitatea ) :lol: vorba lui nea Ion, cainele bun e ala pe care te poti baza !.. ;)

Bia79

Gadalean Daniel wrote:Mioriticul pe vremuri, nu a fost mai masiv decit era necesar si util in paza turmelor indiferent de anotimp, era mereu in alerta si pregatit sa alunge pradatori.
PS. Stiti care e frumusetea unui maidanez!? (miscarea si personalitatea ) :lol: vorba lui nea Ion, cainele bun e ala pe care te poti baza !.. ;)
Cand o sa aveti timp uitati-va ca acest caine dispune de spatiu imens si plimbari regulate.

Bia79

REGULAMENTUL ACHR PENTRU EXPOZIŢII CANINE

AM CAUTAT si AM GASIT CEEA CE M-A INTERESAT PE MINE LEGAT DE CALIFICATIVELE OBTINUTE IN EXPOZITII :P INVATA SINGURI ;)

CALIFICATIVE ŞI CLASAMENT
1. Calificativele atribuite de arbitri trebuie să corespundă următoarelor definiţii :
a) EXCELENT – (panglică albastră) nu trebuie acordat decât unui câine care se apropie foarte mult de
standardul ideal al rasei, prezentat în condiţie perfectă, care dă impresia unui ansamblu armonios şi
care prezintă un temperament echilibrat. Superioritatea calităţilor sale va permite ignorarea câtorva mici
defecte dar acesta va trebui să posede caracteristicile tipice ale sexului său.
b) FOARTE BUN – (panglică roşie) nu va fi atribuit decât unui câine care se încadrează perfect în tip, cu
proporţii echilibrate şi în condiţie corectă. I se vor tolera câteva defecte uşoare dar nu morfologice.
Acest calificativ nu poate recompensa decât un câine de calitate.
c) BUN – (panglică galbenă) trebuie să fie atribuit unui câine ce posedă caracteristicile de rasă dar prezintă
defecte, cu condiţia ca acestea să nu fie grave.
d) SATISFĂCĂTOR – (panglică verde) este atribuit unui câine suficient de tipic, fără calităţi notabile sau
care nu este în condiţie optimă.
e) DESCALIFICAT – trebuie atribuit unui câine care nu corespunde tipului cerut de standardul de rasă, are
un comportament contrar standardului sau agresiv, prezintă o anomalie testiculară, are lipsuri dentare
penalizate de standard; culoarea părului şi/sau roba sunt incorecte sau câinele prezintă semne de
albinism.
Acelaşi calificativ se atribuie şi unui câine a cărui lipsă de tipicitate îi poate pune în pericol sănătatea.
Câinii care prezintă defecte eliminatorii, conform standardului de rasă, vor primi acelaşi calificativ. Orice
câine care prezintă, în mod evident, anomalii de ordin fizic sau comportamental va fi descalificat de
asemenea.
e) La fiecare clasă de arbitraj, trebuie clasaţi primii 4 cei mai buni, cu condiţia să fi obţinut calificativul minim
« FOARTE BUN ».
f) In clasele Pui (Puppy) şi Baby se pot acorda calificativele: Foarte Promiţător, Promiţător sau
Nepromiţător. Pentru câinii care au obţinut calificativul Foarte Promiţător se face clasamentul de la 1
până la 4. Toţi vor primi panglică albă.
2. Câinii care nu îndeplinesc condiţiile pentru obţinerea unui calificativ din cele enumerate mai sus nu vor
putea ramâne în ring şi vor primi următoarea menţiune:
a) NU POATE FI ARBITRAT : această menţiune se face în cazul unui câine care refuză să se mişte, sare
fără încetare pe prezentatorul său sau încearcă să părăsească ringul, face imposibilă orice apreciere a
mişcării. Aceeaşi menţiune se aplică şi câinilor care refuză să se lase examinaţi de arbitru, facând
imposibilă evaluarea dentiţiei, anatomiei şi structurii, cozii sau testiculelor. De asemenea, menţiunea se
poate face în cazul câinilor la care arbitrul detectează urme de operaţii estetice ori manopere destinate
ascunderii acestora, (ex.pleoapă, ureche, coadă). Motivele pentru care un câine primeşte menţiunea “Nu
poate fi arbitrat” trebuie consemnate în foaia de arbitraj.

Gadalean Daniel

Bia79 wrote:
Gadalean Daniel wrote:Mioriticul pe vremuri, nu a fost mai masiv decit era necesar si util in paza turmelor indiferent de anotimp, era mereu in alerta si pregatit sa alunge pradatori.
Cand o sa aveti timp uitati-va ca acest caine dispune de spatiu imens si plimbari regulate.
da, m-am uitat,are un mers elegant cățelu felicitări!
https://s1291.photobucket.com/user/Biaal ... a.mp4.html
da-ca ar păzi turma asemenea exemplare, nu ar mai fi pierderi de oi în turma și Lupu sar declara învins definitiv și ar emigra în alta parte unde nu sunt ciobănești .. cred ca am sa îmi iau și io un mioritic da nu de show, ca sunt prea periculoși și mie frica sa nu sperie Lupu, sa ma dea în judecata .. :lol:

Bia79

Sunt bucuroasa ca Fulger si-a revenit cu piciorul; are un chef de joaca nebun :lol: :lol:

Ce credeti ca e fericit cand vede lesa? :mrgreen:
Image
Image
Image
Image

Putina miscare...dar Fulger prefera sa se joace :mrgreen:
Image

La Expo la Timisoara nu a vrut sa asculte;priviti ca stie...a avut el o zi proasta atunci :mrgreen:
Image

Bia79

Cand o sa aveti timp uitati-va ca acest caine dispune de spatiu imens si plimbari regulate.[/quote]

da, m-am uitat,are un mers elegant cățelu felicitări!LA INCEPUT DE PROPOZITIE SE SCRIE CU LITERA MARE DOMNULE DANIEL:CHESTII ELEMENTARE DE CLASA 1 :lol: :lol:
https://s1291.photobucket.com/user/Biaal ... a.mp4.html
da-ca ar păzi turma asemenea exemplare, nu ar mai fi pierderi de oi în turma și Lupu sar declara învins definitiv și ar emigra în alta parte unde nu sunt ciobănești .. cred ca am sa îmi iau și io un mioritic da nu de show, ca sunt prea periculoși și mie frica sa nu sperie Lupu, sa ma dea în judecata .. :lol:[/quote]

Obser ca nu ati privit unde trebuie;aia nu este curtea unde se plimba cainele...cred ca nu faceti diferenta intre curte si ringul de Expo. AAAA CRED CA NU ATI VAZUT DIN CAUZA COZII CAINELUI-SCUZE.Iar ironia de care dati dovada nu ma impresionati.Eu nu am personal cu dvs nimic,nu inteleg ce aveti cu mine.Fiecare sa isi vada de cainele sau;eu una nu am nimic cu nimeni;este jalnic in ce hal decad unii oameni,ajungand sa arunce aiurea cu vorbe.Bucurati-va de animalutul dvs in liniste si pace.

Cristian

Au trecut si floriile si Sarbatorile de Paste si n-am mai intrat de mult :!: bine va gasesc din nou
felicitari pt expozitie cu Fulger si cat mai multe succese. mare sa facut :!: :!:

Bia79

Cristian wrote:Au trecut si floriile si Sarbatorile de Paste si n-am mai intrat de mult :!: bine va gasesc din nou
felicitari pt expozitie cu Fulger si cat mai multe succese. mare sa facut :!: :!:
Bine ati revenit printre noi!!! :P Multumesc,d-nule Cristian;da,intradevar este mare :D :D Si acum este disperat dupa joaca.Astazi am fost cu el dupa cautat ciuperci :lol: :lol: Asa de mult ii placu :D :D .A fost uda iarba,dar nu l-a deranjat acest lucru.

Gadalean Daniel

Obser ca nu ati privit unde trebuie;aia nu este curtea unde se plimba cainele...cred ca nu faceti diferenta intre curte si ringul de Expo. AAAA CRED CA NU ATI VAZUT DIN CAUZA COZII CAINELUI-SCUZE.Iar ironia de care dati dovada nu ma impresionati.Eu nu am personal cu dvs nimic,nu inteleg ce aveti cu mine.Fiecare sa isi vada de cainele sau;eu una nu am nimic cu nimeni;este jalnic in ce hal decad unii oameni,ajungand sa arunce aiurea cu vorbe.Bucurati-va de animalutul dvs in liniste si pace.

Ma întreb care e rostul siteului, da-ca iți spui părerea, ești considerat (ironic,etc:) ești banat din motivul ca ai denigrat rasa.

Aţi fost banat pe acest forum pânăDum Mai 18, 2014 11:36 am.

Vă rugăm să contactaţi Administratorul forumului pentru mai multe informaţii.

Motivul banului: 1. atac la persoana, 2. persiflari si jigniri repetate ale membrilor echipei tehnice si a unor coforumisti, 3. postari offtopic

Numele dumneavostră de utilizator a fost banat.

OLIVIU,te rog sa îmi ștergi contul când ai timp,parca team mai rugat de doua ori..
Last edited by Oliviu Secara on Wed May 21, 2014 5:59 am, edited 1 time in total.
Reason: dezinformeaza

Post Reply

Return to “Mioriticul meu”