Catelusa mea Sara

Urmărirea și prezentarea evoluției și a performanțelor fiecărui exemplar
Post Reply
ipetrisor

La inceputul verii,a venit baiatul cu o catelusă mică de doar 6 săptămâni de ciobănesc mioritic.Prima dată nu am fost de acord pentru că trebuia să stau permanent la țară (oricum veneam in fiecare dimineață si plecam seara),dar mai ales pentru faptul că această rasă creste mai mult in zonele montane,iar cum la noi in sudul tarii este prea cald,am considerat că este un chin pentru ei.Cum toți din casă suntem iubitori de caini,in special baiatul care dacă ar putea mi-ar umple curtea de câini, am indrăgit-o imediat pe Sara .Două-trei saptamani a dormit cu mine in camera,pentru că nu o acceptau ceilalti câini, doi la număr.Noaptea ieseam cu ea afară să-si facă nevoile,mai facea o plimbare,apoi intram in casă. Dupa ce s-a imprietenit cu Bobiță,nu a mai fost nevoie sa doarmă in casă. O să vă rog pe cei care aveți mioritici de mai multă vreme,să-mi spuneți parerea voastră dacă e dezvoltată bine pentru vârsta ei.Acum are 10 luni.

20220217_165438.jpg
20220218_154506.jpg

Mihaita Zdrite

Salut! Foarte frumoasa! Sa va trăiască și sa va bucurati de ea! De unde provine.?
Eu zic ca da. Ma bucur ca mai sunt romani care iubesc mioriticul, care este un simbol national 💙.
Nu e problema ca sunteți în sud, eu va sfătuiesc sa aibă un loc unde sa fie umbra și apa pe timp de vara și nu veți avea probleme. Trebuie sa aveți grija la căpușe si sa ii luați deparazitari pentru asa ceva. Legat de întreținerea blănii, ar trebui sa fie periata în funcție de mediu și cat e necesar ...eu pe ai mei ii perii tot la 2-3 zile ..asta in condițiile în care nu se baga în scaieti😄 Cu temperamentul cum se prezintă?

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
Oliviu Secara
Site Admin

Cățelușa Sara pare foarte bine dezvoltata pt vârstă ei. Frumos din partea dvs ca ați relatat povestea ei de început. Mai sunt mioritici in zona dvs?

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
ipetrisor

Până acum nu am periat-o,nici nu a fost nevoie,dar de ceva timp a facut niste cocoloașe încâlcite in partea de jos a urechii.O să ii caut la magazinele de profil perie.Am tit zis că poate ninge si la noi ca să se joace in zăpadă si să se mai curete putin blana.Este foarte simțitoare, jucăușă dar si încăpățânată.Cand nu vrea să facă ceva,se pune jos si nu o mai poti mișca.

Sara la 4 luni
Sara la 4 luni

ipetrisor

Oliviu Secara wrote: Wed Mar 02, 2022 10:29 pm Cățelușa Sara pare foarte bine dezvoltata pt vârstă ei. Frumos din partea dvs ca ați relatat povestea ei de început. Mai sunt mioritici in zona dvs?
Da,mai sunt ,din ce stiu eu :părinții si frații lui Sara care sunt vreo 6

Mihaita Zdrite

De unde ați luat-o?😁

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
ipetrisor

Mihaita Zdrite wrote: Thu Mar 10, 2022 3:07 pm De unde ați luat-o?😁
De la un prieten a-l baiatului din Băilești

Post Reply

Return to “Mioriticul meu”