Oricum acuma ca sunt sau nu asa de mari nu conteaza. Sunt adversari redutabili ai oricarei rase de caini.
Uite aici 6 CIobanesti de asia centrala contra un pui de lup.....este cam dur filmuletul
https://video.mail.ru/mail/petrut_raul20 ... eo/14.html
Sau aici uitativa ce au facut lupii la o stana din sudul Kazastanului......din pacate au prins un singur lup pe care l-au dat la caini......dar ce au facut cu oile.....pfuuuuu
https://video.mail.ru/mail/petrut_raul20 ... eo/50.html
ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII NOASTRE ! CUM TE ÎNREGISTREZI PT. A POSTA PE SITE VEZI AICI (CLICK)
Inamicii naturali ai Ciobănescului
- Raul Petruț
Nu mai sunt nici Cânii bătrâni
Iar poienile-s pline spini
Nu mai e nici Florica
Mândră mai purta clopoțica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
- Raul Petruț
https://video.mail.ru/mail/petrut_raul20 ... eo/51.html
alt filmulet cu o gramada de caini pe un lup.....daca nu era cel negru sa il tina de coada era dus lupul de mult zic eu
alt filmulet cu o gramada de caini pe un lup.....daca nu era cel negru sa il tina de coada era dus lupul de mult zic eu
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
- Raul Petruț
Hai dupa atatea filmulete brutale sa va pun si ceva mai haios.....Niste rusi nebuni pun la bataie un Ciobanesc de Asia Centrala cu un Magar.....merita vazut
))))))
https://video.mail.ru/mail/petrut_raul20 ... eo/62.html
https://video.mail.ru/mail/petrut_raul20 ... eo/62.html
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Eu nu am putut sa ma uit pana la capat... Mi se pare mult prea brutal... Desi inteleg utilitatea cainilor si stiu ca trebuie sa-si faca meseria de paznici, dar sa si filmezi cum moare in chinuri un animal mi se pare barbar...
Mie mi-au dat lacrimile la primele videoclipuri iar la ala cu magarusul nu vad amuzamentul.... 
- Raul Petruț
DA ai dreptate...sund destul de crude filmuletele.....acuma cel cu magarul.....mie mi s-a parut amuzant.....parodie...cat de bolnavi sunt unii
))))
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
- Raul Petruț
da este barbar...dar asta se intampla la stane..si cainii trebuie sa faca fata...trebuie sa puna gura nu numai sa latre de la distanta.
Din filmuletele de mai sus nu toti au pus gura, dar au lucrat ca si o haita.
Din filmuletele de mai sus nu toti au pus gura, dar au lucrat ca si o haita.
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
- Raul Petruț
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
- Oliviu Secara
- Site Admin
S-a îngroşat nu s-a îngroşat, barbar sau nu, ciobăneştii trebuie să-şi păstreze toate calităţile de munca care în primul rând îi definesc şi să fie capabili şi de asemenea fapte când situaţia o cere.
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- Raul Petruț
Hai sa va spun o poveste auzita de la o cunostinta , cioban, din sat. Cica a mers el la sibiu la targ sa isi ia berbeci si acolo a aflat un caine mare fain de cumparat. L-a luat si la dus la oi. cainele parea bun...era rau la bataie k toata lumea vb de el k s-au pus cainii de la 2 stane pe el si nu l-au biruit. Noaptea era activ cainele....dar dupa cum imi spune ciobanu era activ la vanat, la mistreti, capre, alti caini, oameni...numai la lup nu era. Si ashe ca vine iarna si lupii baga tot mai des la stana...cainele nik...nici mar cand veneau. Nervos omu ia cainele , il leaga si il duce in padure unde stia el ca au lupii trecatoare si il leaga acolo sa il manance lupii .
" cand m-am dus la el sa il vad daca mai traieste ori ba........numai cacat era in jurul lui.....tat a improscat pe acolo de frica cand s-au dat lupii la el o noapte intreaga. Ei de atunci nu am mai avut ashe caine bun de lup. Nu stiu daca ma crezi dar nu mai bate (latra) pe nimica de atunci...dar si cand bate...stii k e lup in padurea. Cat a fost el la oi nici nu am avut atatia caini cati am amu. atunci 3 mari si unu de intors erau de ajuns...amu uitate la toti ca au cate 10-15 si tat se baga lupu.""
Asa imi povestea mie omul de cainele lui . Cam dura calirea cainelui dar nici eu nu vad rostul unui caine agresiv cu tot in afar de lupi
)))
" cand m-am dus la el sa il vad daca mai traieste ori ba........numai cacat era in jurul lui.....tat a improscat pe acolo de frica cand s-au dat lupii la el o noapte intreaga. Ei de atunci nu am mai avut ashe caine bun de lup. Nu stiu daca ma crezi dar nu mai bate (latra) pe nimica de atunci...dar si cand bate...stii k e lup in padurea. Cat a fost el la oi nici nu am avut atatia caini cati am amu. atunci 3 mari si unu de intors erau de ajuns...amu uitate la toti ca au cate 10-15 si tat se baga lupu.""
Asa imi povestea mie omul de cainele lui . Cam dura calirea cainelui dar nici eu nu vad rostul unui caine agresiv cu tot in afar de lupi
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
- Oliviu Secara
- Site Admin
Un scurt material de 5 minute despre Sanctuarul Urşilor din România
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- pop marius
Fara a fi prea "ironic" eu cred ca, inamicii naturali ai ciobanestilor,cu care trebuie sa se lupte anumiti crescatori, sunt capusele si purecii mai ales. Apa, curatenia si deparazitarile externe sunt arma pe care trebuie sa o foloseasca. Succes 
- Gadalean Daniel
citeva secvente din teren, utilitatea ciobănescului etc. este de a păzi și anunța la timp pericolul.
Ma întreb oare.. cați mioritici de Show, sunt capabili eventual sa anunțe pericolul.
- Oliviu Secara
- Site Admin
O buna cale de informare despre carnivorele mari de la noi este sa urmariti site-ul Agentiei pentru Protectia Mediului Vrancea.lilith wrote:Multumesc, Cristi! Intr-adevar, ce m-as face fara tine??cristidami wrote:Luciana, caută aici:
https://www.mmediu.ro/protectia_naturii/ ... ri2011.pdf
L. E.Ce te-ai face fără mine?
Dupa cum banuiam... nu mai avem lupi... bine ca avem pisici salbatice si caprioare cat cuprinde!
E foarte fain structurat :
https://www.carnivoremari.ro/
domnule raul, multumesc pentru videoclipurile postate!
Daca n`ai.. improvizeaza!
-
dragos nitoi
Buna ziua la toata lumea, sunt nou pe site, cu toate ca nu sunt detinator de mioritic ci de carpatini ( pentru ca aceasta rasa este mai raspandita la noi in nordul Prahovei) am citit coment-urile la subiectul acesta, mi-a facut placere si nu consider ca am pierdut timpul degeaba, in ceea ce priveste lupii si ursii din muntii nostri vreau sa va spun ca atacuri ca in vara aceasta (din spusele ciobanilor care au fost anul acesta la munte) nu au mai intalnit.Chiar saptamana trecuta am vorbit cu cineva care a avut oile la varat pe muntele Zanoaga (M-tii Grohotis PH) si a avut norocul sa scape fara nicio paguba datorita cainilor care s-au dovedit foarte vigilenti (18 caini-carpatini, balani,corbi si un barac la 1876 de oi), nu au inchis un ochi toata noaptea si au facut fata si la 3-4 atacuri pe noapte ale ursului, bineinteles in "tabara" cainilor au existat ceva rani destul de urate,pentru unul din ei chiar mortale.
- Raul Petruț
desi este destul de vechi filmuletzhul si sunt convins ca multa lume l-a vazut...totusi il postez pentru cei care inca nu l-au vazut.
Cat de bine lucreaza sarplaninacul Lupii
Cat de bine lucreaza sarplaninacul Lupii
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
- Oliviu Secara
- Site Admin
Bine ați venit pe forum d-le Dragoș și asteptăm să vedem exemplarele dvs. și să împărtășiți din experiența dvs cu ciobăneștii.dragos nitoi wrote:Buna ziua la toata lumea, sunt nou pe site, cu toate ca nu sunt detinator de mioritic ci de carpatini ( pentru ca aceasta rasa este mai raspandita la noi in nordul Prahovei) am citit coment-urile la subiectul acesta, mi-a facut placere si nu consider ca am pierdut timpul degeaba, in ceea ce priveste lupii si ursii din muntii nostri vreau sa va spun ca atacuri ca in vara aceasta (din spusele ciobanilor care au fost anul acesta la munte) nu au mai intalnit.Chiar saptamana trecuta am vorbit cu cineva care a avut oile la varat pe muntele Zanoaga (M-tii Grohotis PH) si a avut norocul sa scape fara nicio paguba datorita cainilor care s-au dovedit foarte vigilenti (18 caini-carpatini, balani,corbi si un barac la 1876 de oi), nu au inchis un ochi toata noaptea si au facut fata si la 3-4 atacuri pe noapte ale ursului, bineinteles in "tabara" cainilor au existat ceva rani destul de urate,pentru unul din ei chiar mortale.
Noroc că mai există sălbăticiuni la noi și bine că mai au ciobanii câini care să le facă față.