Animalele de turmă și ciobăneștii

Incursiuni în universul mioritic - distanța dintre vechi și nou
dan maramu

165128_183090605048801_100000435889240_564414_6023296_n.jpg
Fotografia a fost mutata de Admin pe acest topic

dan maramu

datorita unui vier destul de mare,,a ramas cu deschizatura aia la ochi,,a fost cu noroc,,ca nu i-a scos ochiul,,, nu e o rasa originala,,nu are pedigree, nu doarme pe fotoliu,, nu mananca chiftele si alte bunatati,, dar trebuie sa se nasca ,,caine cu asemenea calitati,,, s-a nascut la stana,, acolo a crescut ,,,.............
Petre.. cu  cicatrice la ochi
Petre.. cu cicatrice la ochi

dan maramu

Primavara ,,au dat de urme de ciuta,,se vede cum adulmeca,,doar batranul ursu pare sa fie atent la fotograf
DSCN1942.JPG

Oliviu Secara
Site Admin

Aşa e... o dată cu bătrâneţile îţi pierzi şi simţurile :lol: :lol: :lol:
Felicitări pt câini. Cred că ai trecut prin multe cu ei. Câte oi au câinii tăi în pază ? Poze cu turma nu ai ? De unde ai sămânţa asta a ta de Bucovineni vechi ?

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
dan maramu

Oliviu Secara wrote:Aşa e... o dată cu bătrâneţile îţi pierzi şi simţurile :lol: :lol: :lol:
Felicitări pt câini. Cred că ai trecut prin multe cu ei. Câte oi au câinii tăi în pază ? Poze cu turma nu ai ? De unde ai sămânţa asta a ta de Bucovineni vechi ?
vara pazesc 400-450,, iar peste iarna si primavara putin peste 200(doar ale mele),,, caini pe care i-i am sunt cani din zona formati in zona,, din caini ce se nasc si cresc mereu alaturi de turma,,, doar fram e mioritic original,,si Ursu,, a fost un CRB.
DSCN2052.JPG
DSCN2059.JPG
DSCN2036.JPG
SAM_0709.jpg

Oliviu Secara
Site Admin

Niste oi superbe de Petrosani în timpul iernii

Image

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
Luca

Image

Daca n`ai.. improvizeaza!
Luca

Image

Cristian

Foarte frumoase oi. Cum stau cu performantele :?: Am auzit interviuri cu crescatori si se plangeau ca nu au unde sa valorifice produsele.

Luca

Oliviu Secara wrote:Niste oi superbe de Petrosani în timpul iernii

Image
oliviu de unde sunt oile si cat de veche e poza?

dan maramu

Luca wrote:
Oliviu Secara wrote:Niste oi superbe de Petrosani în timpul iernii

Image
oliviu de unde sunt oile si cat de veche e poza?
oile domnului Filimon Vreja,,foarte frumoase si ingrijite

Oliviu Secara
Site Admin

Ciobanesti in timpul iernii.
Zona: Bucovina

Image

Image

Image
S. Onisor

RomanianRavenShepardJuan

cautare si salvare
cautare si salvare
DSC_0519.JPG (11.49 KiB) Viewed 16815 times

RomanianRavenShepardJuan

the raven of the cave
the raven of the cave
DSC_0512.JPG (12.33 KiB) Viewed 16815 times

cezar osiceanu

Image
Cum se poate spune ca acest caine de exemplu este un caine de rasa corb atata vreme cat se scrie ca provine dintr-un mascul corb si o femela vanata? Ce inseamna rasa in definitia celor care sustin asa ceva?

FataMioritica

cezar osiceanu wrote:Image
Cum se poate spune ca acest caine de exemplu este un caine de rasa corb atata vreme cat se scrie ca provine dintr-un mascul corb si o femela vanata? Ce inseamna rasa in definitia celor care sustin asa ceva?

Mie personal imi place, are o statura impunatoare, aspect de legenda, ar fi intresant daca am afla mai mult despre el si trecutul lui. :)

Ungureanu Cosmin

Nu poate fi vorba de vre-un caine de rasa sau de legenda,este un caine de oi si atat.Cu toate acestea este intradevar un ciobanesc frumos ,corbul e corb ,carpatinul e carpatin, fie el mai finisat ,mai valoros pt show sau nu ,aici exemplarul nu se incadreaza in nici o rasa,este un metis intre cine stie ce rase de ciobanesti ,un caine de oi cum li se spune dar ciobanesc intradevar nu maidanez.Ca sa facem o gluma sunt alti mai maidanezi cu acte ca el !

Un caine fara caracter este un animal fara nici o utilitate...
https://www.facebook.com/pages/Canisa-De ... tos_albums
Chemarea Muntelui

Discutii fara rost !!!

Nu stiu de unde s-a tras concluzia ca exemplarul de ciobanesc romanesc, care se afla in proprietatea mea, respectiv Novac ar fi un ciobanesc romanesc corb, asa cum prevede standardul actual. Eu am spus clar ca este un caine ciobanesc romanesc "de oi", de tip vechi, ce provine dintr-o femela de ciobanesc romanesc vanata(sura) cu o tipicitate a ciobanescului romanesc carpatin dupa standardul actual si un mascul de culoare neagra cu o tipicitate a ciobanescului romanesc corb dupa standardul actual.
Orice alte pareri scrise aici pe forum, cu privire la tipicitatea cainelui in cauza, sunt simple vorbe aruncate in vant.
Majoritatea cainilor ciobanesti romanesti “de oi” au savarsit de-a lungul timpului fapte de unde s-au scris povestiri de legenda, lucru de care nu poti sa-l afirmi si in cazul unui caine de crescatorie, cat de mult s-ar improviza in sensul acesta.
Cresterea animalelor domestice alaturi de caini ciobanesti romanesti “de oi” si cresterea cainilor ciobanesti romanesti “de rasa” sunt doua activitati cu scopuri diferite, dar foarte serioase, insa tratate neserios de diferite persoane, rezultand astfel discutii fara rost.
Pentru a evita orice alte discutii inutile, facute pe acest frumos si deosebit site, intre persoane care au divergente mai vechi de opinie, solicit sa-mi fie sterse putinele si modestele mele postari pe care le-am facut aici, din simplu motiv ca nu doresc implicarea unor animale, unor suflete nevinovate crescute de mine, intr-un joc virtual-murdar, josnic care se tot practica de utilizatorii cu state vechi in activitatea forumurilor de specialitate.

Va doresc o activitate fara intrerupere, cat mai constructiva si lipsita de momente neplacute !!!

Oliviu Secara
Site Admin

Un ciobănesc din Vârciorog, Bihor

Image

Image

Image

Image

... și animalele aflate în pază

Image

Image

Image

Image

Image

Image

corbu

Labuta - caine de oi romanesc

Image

Post Reply

Return to “Stâna la noi”