Salut,
Sunt doar un proprietar al unui ciobanesc mioritic fara pedigree si as dori sa particip cu el la expozitii in speranta obtinerii unui c ertificat de tipicitate. Ma poate ajuta cineva cu sfaturi si indicatii depre inscriere si participare? Eu sunt zero la asa ceva.
Multumesc frumos.
ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII NOASTRE ! CUM TE ÎNREGISTREZI PT. A POSTA PE SITE VEZI AICI (CLICK)
Participare pentru prima data la o expozitie
-
Irinel Dumitrescu
Am reusit. Blanosul are certificat de tipicitate.
Bafta tuturor.
Bafta tuturor.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Pentru ca un expozant aflat la primele sale participări la competițiile chinologice să nu fie copleșit de lucrurile care se succed în cadrul unei expoziții canine, recomand să se documenteze folosind sursele disponibile pe Forumul Raselor Canine Naționale și să vizioneze mai multe materiale inclusiv acest videoclip al unei expoziții internaționale petrecută în România la Târgu Mureș în 2019.
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- Oliviu Secara
- Site Admin
Dresajul de ring - așezarea și așteptarea în poziție - Ciobănești Românești
Când din diverse motive câinii nu se așează în mod firesc singuri în poziție, aceștia dacă acceptă, pot fi ajustați
Când din diverse motive câinii nu se așează în mod firesc singuri în poziție, aceștia dacă acceptă, pot fi ajustați
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- Ciprian Pandrea
Haha. Ma întreb cum sta sau a stat Tudor la verificarea danturii și a boaselor de către un străin?
- Ciprian Pandrea
Ma gândesc și as vrea să-l prezint pe Novac, câinele meu de pază ciobănesc mioritic pur, cu act pedigree, etc, etc.,la expo Craiova 30 Oct 2021.
Nu doresc și nu aștept premii și felicitări. Doar drept de monta legal. Atât.
Câinele meu nu este și nu va fi niciodată dresat pt show,. Îngrijit și pieptănat da, prezentat frumos și flocos.
Dar, Novac al meu... Hahaha... nu va da doi bani pe covorul rosu, și nici nu va permite (cred) să-i umble arbitrii la dantura și la boase.
Asta e!!! E un câine utilitar de pază. L-am crescut liber și și a format instinctele lui naturale de pază și neîncredere în străini.
Cred ca în asentimentul meu sunt mulți posesori de ciobănești românești din România.
Are vre-o șansă Novac sa participe la show sau ACHR trebuie sa inventeze un alt fel de expo pt dulaii românești utilitari de pază, cu alte criterii de selecție, jurizare, etc.
Nu doresc și nu aștept premii și felicitări. Doar drept de monta legal. Atât.
Câinele meu nu este și nu va fi niciodată dresat pt show,. Îngrijit și pieptănat da, prezentat frumos și flocos.
Dar, Novac al meu... Hahaha... nu va da doi bani pe covorul rosu, și nici nu va permite (cred) să-i umble arbitrii la dantura și la boase.
Asta e!!! E un câine utilitar de pază. L-am crescut liber și și a format instinctele lui naturale de pază și neîncredere în străini.
Cred ca în asentimentul meu sunt mulți posesori de ciobănești românești din România.
Are vre-o șansă Novac sa participe la show sau ACHR trebuie sa inventeze un alt fel de expo pt dulaii românești utilitari de pază, cu alte criterii de selecție, jurizare, etc.
- Ciprian Pandrea
Aștept opiniile altora care sunt interesați de soarta ciobanestilor românești.. nu numai d-l Secară, mediator și binevoitor sfătuitor al tuturor.
Sau vouă nu va pasă? Deloc?
Sau vouă nu va pasă? Deloc?
- Ciprian Pandrea
https://photos.app.goo.gl/oCFM5HqzRUui567AA
După tunsoarea la piele din februarie, se îmbracă tot mai bine.
După tunsoarea la piele din februarie, se îmbracă tot mai bine.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Vederi din timpul primei sesiuni destinate dresajului de ring parcursă de Mihai Zdrite și Ciobănescul său Drogo din Zestrea Stânelor !Oliviu Secara wrote: ↑Wed Aug 25, 2021 1:45 pm Dresajul de ring - așezarea și așteptarea în poziție - Ciobănești Românești
Mult succes Mihai la prima ta competiție chinologică !
Mai multe informații despre evoluția lui Drogo dZS aflați pe topicul destinat lui viewtopic.php?f=36&t=4282
- Mihaita Zdrite
Multumim de ajutor și poze

"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Extenuați după încă o seară de pregătiri a echipelor pentru competiția de mâine.
Succes tuturor și indiferent de rezultat, perseverați în pasiunea dvs. pentru Ciobănescul Românesc Mioritic !
Succes tuturor și indiferent de rezultat, perseverați în pasiunea dvs. pentru Ciobănescul Românesc Mioritic !
- Mihaita Zdrite
Da da

Multumim!
Multumim!
"caini mocani,/ caini vlajgani,/ latosi,/ si mitosi,/ tare cand latra/zare fremata/ cand se repezea/ spaima-n om baga/ trei zile si ceva.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Un câine poate fi ajutat prin socializare, antrenament si dresaj de ring inainte de prima sa prezentare în expo pt a avea o atitudine relaxata în ring.
În filmarea de mai jos se poate observa un caine relaxat căruia ii priește expoziția si unul mai putin relaxat.
În filmarea de mai jos se poate observa un caine relaxat căruia ii priește expoziția si unul mai putin relaxat.
-
Ioana Corb
Pe mine mă copleșește această primă participare. Am fost azi la vet să verificăm încă o dată dacă sunt toate-n regulă prin actele lui, recs-uri și toate drăciile astea. Nu știam dacă e sau nu nevoie de viză, că e clinic sănătos, cu 24 de ore înainte de expo. Înțeleg că totuși nu e nevoie de așa ceva. Sunt cam stresată să fie toate în regulă, să nu fim respinși din start.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Asa este, nu este nevoie de aviz de clinic sănătos înainte de momementul expozitie.Ioana Corb wrote: ↑Thu Oct 17, 2024 1:26 pm Pe mine mă copleșește această primă participare. Am fost azi la vet să verificăm încă o dată dacă sunt toate-n regulă prin actele lui, recs-uri și toate drăciile astea. Nu știam dacă e sau nu nevoie de viză, că e clinic sănătos, cu 24 de ore înainte de expo. Înțeleg că totuși nu e nevoie de așa ceva. Sunt cam stresată să fie toate în regulă, să nu fim respinși din start.
Cu toate acestea se face o verificare/triaj de către Medicul veterinar anume invitat pentru a permite accesul in incinta expozitie doar a câinilor inscriși și care indeplinesc conditiile legale si in mod evident, a acelor caini care nu prezinta leziuni sau semne evidente ale unei boli/suferințe.
-
Ioana Corb
Acum că mi-am mai revenit din șoc și groază, vă scriu experiența de la prima expoziție chinologica. Un fel de, ferească Sfântu!
În primul rând i-am mâncat zilele și viața d-lui Secara cu câteva zile înainte cu întrebări și nelămuriri legate mai ales de înscriere. Îi mulțumesc cu ocazia asta ptr răbdare!
Competiția a fost o comicarie. Am nimerit în incinta expoziției fără să am minimul de habar ce va fi acolo, nu pricepeam ce e cu CAC, CACIB, BOB, BOG și toate celelalte, erau talmes-balmes în capul meu. Noroc tot cu dl. Secară care a fost prezent acolo și încă câțiva crescători care m-au mai scos din ceață. În prima zi am câștigat BOB și am ratat BOG ptr c-am încurcat ringurile. Eu așteptam la ringul total greșit în timp ce concursul se desfășura în altă parte. Așteptam cu ditamai dulăul printre șorecari din ăia mici. Al meu, când vede poțoci d-astia mici, vrea sa-i pupe. Crescatorii se agitau pe acolo când vedeau ditamai dihania printre ei. Încerca unul sa ma convingă că stau la ringul greșit, eu nu și nu, că acolo e ringul meu
culmea, avea dreptate, dar na...
Comicareala maxima a fost a doua zi. Iar am luat BOB. Am stat cu ochii pe ringuri sa nu mai ratez BOG. Mai bine-l ratam
Eu stăteam cu ochii pe ring ca pe butelie, soțul cu câinele stăteau intr-un loc mai liniștit, în apropiere, lângă un gard. Îi fac semn să vină cu el ca urmam noi, nu vroia câinele să vină. S-a saturat după 2 zile de stres ptr el. O fi zis "îmi bag picioarele în competițiile voastre!". M-am dus după el, abia a vrut să vina. Nimerim primii în ring. În toate ringurile am nimerit primii, dar aici a fost comicareala. Arbitrul vorbea intr-o limba total necunoscuta. Tipa care-l ajuta cred ca vorbea engleza sau ceva, parca nu mâncase în ziua aia, nu pricepeam ce zice. Toți erau eleganți în ring, ciobănești germani, border collie, aussie, numai minunății pieptănate, aranjate, dresate. Noi...ca ciobanii! Pieptanati eram și noi, dar doar atât. Nu știam în ring, umblu, alerg, ce fac? Am întors capul peste umăr sa-l întreb pe cel din spate, era cu carpatini, ce să fac, sa umblu, s-alerg? Nimic. Mulțam fain de amabilitate! No, fără răspuns, mi-am zis - hai să nu merg, nici s-alerg, să fie ceva așa între ele, să interpreteze fiecare cum vrea
apăi dacă nu mi-ați răspuns, mergeți toți cum merg eu! A fost totuși un noroc ca eram primii, ca de vedea al meu alți câini în fața lui nu știu ce făcea. Oricum de la corturile de pe margini, auzea șobolani din ăștia mici lătrând și vroia să meargă sa-i pupe. Toți umblau frumos în ring, al meu vroia la căței! Alerga cu capu-ntr-o parte, înspre mine, încercând sa evadeze cumva la cățeii lui. Eu încercând să îl îndrept, observ la un moment dat că o luasem pe arătură, eram cu 2 m mai in stânga decât marcajul după care trebuia să mergem. Bun, trece și asta, ne oprim. Toți in poziție de expo, nici nu respirau, al meu în fund. Fac doi pași să-l ridic, sta 2 secunde, iar se pune-n fund. Iar fac doi pași, iar se pune-n fund. Tot așa de câteva ori, deja eram în curba ringului la câțiva metri buni de restul
eram așa, noi și ei. Arbitrul încetase deja de mult să ne mai bage în seamă, ne considera ceva cauze pierdute 
Probabil nu am să mă înghesui pe viitor la expoziții, dar și când voi mai merge, ne înscriem într-o singura zi și atât. E prea obositor în două zile, mai ales ptr el. Era deja sictirit, nu mai avea chef de prostiile mele, el vroia la căței sau să doarmă. Oricum e o putoare de câine, sa-l târăsc după mine 2 zile în balamucul ala ptr el a fost prea mult.
În primul rând i-am mâncat zilele și viața d-lui Secara cu câteva zile înainte cu întrebări și nelămuriri legate mai ales de înscriere. Îi mulțumesc cu ocazia asta ptr răbdare!
Competiția a fost o comicarie. Am nimerit în incinta expoziției fără să am minimul de habar ce va fi acolo, nu pricepeam ce e cu CAC, CACIB, BOB, BOG și toate celelalte, erau talmes-balmes în capul meu. Noroc tot cu dl. Secară care a fost prezent acolo și încă câțiva crescători care m-au mai scos din ceață. În prima zi am câștigat BOB și am ratat BOG ptr c-am încurcat ringurile. Eu așteptam la ringul total greșit în timp ce concursul se desfășura în altă parte. Așteptam cu ditamai dulăul printre șorecari din ăia mici. Al meu, când vede poțoci d-astia mici, vrea sa-i pupe. Crescatorii se agitau pe acolo când vedeau ditamai dihania printre ei. Încerca unul sa ma convingă că stau la ringul greșit, eu nu și nu, că acolo e ringul meu
Comicareala maxima a fost a doua zi. Iar am luat BOB. Am stat cu ochii pe ringuri sa nu mai ratez BOG. Mai bine-l ratam
Eu stăteam cu ochii pe ring ca pe butelie, soțul cu câinele stăteau intr-un loc mai liniștit, în apropiere, lângă un gard. Îi fac semn să vină cu el ca urmam noi, nu vroia câinele să vină. S-a saturat după 2 zile de stres ptr el. O fi zis "îmi bag picioarele în competițiile voastre!". M-am dus după el, abia a vrut să vina. Nimerim primii în ring. În toate ringurile am nimerit primii, dar aici a fost comicareala. Arbitrul vorbea intr-o limba total necunoscuta. Tipa care-l ajuta cred ca vorbea engleza sau ceva, parca nu mâncase în ziua aia, nu pricepeam ce zice. Toți erau eleganți în ring, ciobănești germani, border collie, aussie, numai minunății pieptănate, aranjate, dresate. Noi...ca ciobanii! Pieptanati eram și noi, dar doar atât. Nu știam în ring, umblu, alerg, ce fac? Am întors capul peste umăr sa-l întreb pe cel din spate, era cu carpatini, ce să fac, sa umblu, s-alerg? Nimic. Mulțam fain de amabilitate! No, fără răspuns, mi-am zis - hai să nu merg, nici s-alerg, să fie ceva așa între ele, să interpreteze fiecare cum vrea
Probabil nu am să mă înghesui pe viitor la expoziții, dar și când voi mai merge, ne înscriem într-o singura zi și atât. E prea obositor în două zile, mai ales ptr el. Era deja sictirit, nu mai avea chef de prostiile mele, el vroia la căței sau să doarmă. Oricum e o putoare de câine, sa-l târăsc după mine 2 zile în balamucul ala ptr el a fost prea mult.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Felicitări tuturor participanților la Expo din toamnă și în primul rând d-nei Ioana Corb pentru talentul și umorul cu care a relatat experiența sa, pt curaj , implicare, efort, și nu în ultimul rând pentru rezultatele pozitive care s-au concretizat în Obținerea Certificatului de Tipicitate pentru mioriticul său, lucru deosebit de important pentru creșterea diversității genetice a rasei !
Sunt convins ca la edițiile următoare lucrurile vor decurge chiar mai bine și vor fi îmbunătățite unele aspecte . Clar Athos se simte bine în ring și aproape ca se prezintă singur !
Imagini și filmări de la expoziția din Băile 1 Mai pot fi văzute pe topicul dedicat competiției :
Competiții ORADEA 3xCACIB & 2xCAC octombrie 2024 viewtopic.php?p=20664#p20664
Sunt convins ca la edițiile următoare lucrurile vor decurge chiar mai bine și vor fi îmbunătățite unele aspecte . Clar Athos se simte bine în ring și aproape ca se prezintă singur !
Imagini și filmări de la expoziția din Băile 1 Mai pot fi văzute pe topicul dedicat competiției :
Competiții ORADEA 3xCACIB & 2xCAC octombrie 2024 viewtopic.php?p=20664#p20664