ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII NOASTRE ! CUM TE ÎNREGISTREZI PT. A POSTA PE SITE VEZI AICI (CLICK)
Novac
- Ciprian Pandrea
Am încercat cu chiu cu vai sa fac poze ale dinților lui Zora. Puteți dvs care va pricepeți să-mi spuneți dacă e mușcătura în foarfecă sau clește.?
- Ciprian Pandrea
- Ciprian Pandrea
- Ciprian Pandrea
- Ciprian Pandrea
- Ciprian Pandrea
Am înțeles ca preferata de către arbitrii, este mușcătura în foarfecă. Ce ma bucura este ca Zora are o dantura foarte sănătoasă, puternica, fără semne de prognatism sau brevignatism.
Am achiziționat cățeaua de curând, s-a montat cu Novac al meu și eram curios de starea ei generala și de sănătate.
Am achiziționat cățeaua de curând, s-a montat cu Novac al meu și eram curios de starea ei generala și de sănătate.
- Oliviu Secara
- Site Admin
Din ce se vede în această poza, pot afirma cu tărie că tipul mușcăturii cațelei dvs este foarfecă. Sunt curios în schimb cum sta Novac. Pt mușcătura ne interesează dacă mandibula și maxila au proporțiile corecte și insertia și aliniamentul incisivilor pe arcada superioara respectiv inferioară.
Mușcătura tip clește este de asemenea acceptată.
Aici găsiți câteva imagini exemplificatoare viewtopic.php?f=5&t=1092
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- Ciprian Pandrea
Mulțumesc d-le Secară pt opinie. Am reușit și câteva poze cu Novac.
- Ciprian Pandrea
- Ciprian Pandrea
Am rezolvat și maternitatea Zorei. Beci cu iesle de paie. Mai trebuie un bec de un bec pt încălzire.cand o fata pt pui. 150w sau 250w? Ce-mi recomandați?
- Ciprian Pandrea
- Oliviu Secara
- Site Admin
Încercați sa postați în secțiunile speciale ale forumului, în funcție de ce nelămurire aveți.
Găsiți opinii în legătură cu Lampa cu infraroșu în Sectiunea Creștere și întreținere categoria Îngrijire și toaletaj, adică aici viewforum.php?f=16&sid=2ac35697ac9df012593b2bc465004ab4
Teoretic topicul acesta este strict despre Novac.
Puteți deschide încă un topic în "Mioriticul meu" care sa fie exclusiv despre Zora și peripețiile ei
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- Ciprian Pandrea
Ok. Am înțeles.
Ati văzut dantura lui Novac? Ce părere aveți?
Ati văzut dantura lui Novac? Ce părere aveți?
- Oliviu Secara
- Site Admin
Are mușcătura corectă, sănătoasă și cred că foarte puternică. Cum stă cu abilitățile pt pază ? E un câine vrednic ?
- Ciprian Pandrea
Sincer sa fiu, sunt foarte mulțumit ca are un temperament normal. Adică, pe timp de zi, dacă noi suntem în curte, accepta trecătorii de pe strada. Dacă eu vorbesc cu un vecin prin gard, mârâie, e neîncrezător dar nu e coleric.
Noaptea însă, e dezastru. Latră și ataca tot ce mișcă pe strada. Oameni, câini, pisici, etc. Pază totala.
Sincer, el fiind foarte neîncrezător, nu as risca sa las pe cineva străin ziua în curte dacă nu e în padoc. Dacă strig la el și sunt ferm, sunt convins ca ar înțelege mesajul meu, ar sta doar în alerta. Ca prost nu e Novac al meu. Doar ca ma tem, o singura mișcare mai bruscă a strainului și.... atac!!! De mângâiat sau chestii din acestea din partea unui străin, sub nici o formă.
Novac e încă tânăr și învață, dar e tot mai sigur pe forța lui. Și prost nu e. Știe exact cât se întinde coarda.
Noaptea însă, e dezastru. Latră și ataca tot ce mișcă pe strada. Oameni, câini, pisici, etc. Pază totala.
Sincer, el fiind foarte neîncrezător, nu as risca sa las pe cineva străin ziua în curte dacă nu e în padoc. Dacă strig la el și sunt ferm, sunt convins ca ar înțelege mesajul meu, ar sta doar în alerta. Ca prost nu e Novac al meu. Doar ca ma tem, o singura mișcare mai bruscă a strainului și.... atac!!! De mângâiat sau chestii din acestea din partea unui străin, sub nici o formă.
Novac e încă tânăr și învață, dar e tot mai sigur pe forța lui. Și prost nu e. Știe exact cât se întinde coarda.
- Ciprian Pandrea
Întreb și eu.
Ce ziceți dvs dacă l-aș trimite pe Novac al meu, "în vacanța" 1-2 luni la o stâna?
El fiind încă tânăr,1 an și 6 luni, nu i-ar prinde bine o experienta mioritica adevărată? Nu i-ar intari caracterul, curajul, inteligenta, forța și sănătatea o așa experiență?
Actualmente face pază bună în curtea larga și în jurul casei. Nota 10.
Dar,cum ar fi să simtă și el miros de urs sau lup? Sa învețe cum și ce e de făcut în grupul de câini ciobănești din stâna respectiva. Să-și pună în valoare caracterul lui din naștere mioritic. Sa învețe cu adevărat ce e teama și curajul. Să-și cunoască forța sau neputință... pe pielea lui. Adevarat.
Ce ziceți dvs dacă l-aș trimite pe Novac al meu, "în vacanța" 1-2 luni la o stâna?
El fiind încă tânăr,1 an și 6 luni, nu i-ar prinde bine o experienta mioritica adevărată? Nu i-ar intari caracterul, curajul, inteligenta, forța și sănătatea o așa experiență?
Actualmente face pază bună în curtea larga și în jurul casei. Nota 10.
Dar,cum ar fi să simtă și el miros de urs sau lup? Sa învețe cum și ce e de făcut în grupul de câini ciobănești din stâna respectiva. Să-și pună în valoare caracterul lui din naștere mioritic. Sa învețe cu adevărat ce e teama și curajul. Să-și cunoască forța sau neputință... pe pielea lui. Adevarat.
- Ciprian Pandrea
Super. Am tot văzut postat pe forum câini și pui din Zestrea Stanelor. Habar nu am avut ca dvs sunteți the boss. Acum vad pe pedigreeul lui Novac bunic Fulger și strabunic Tudor din Zestrea Stanelor. Din partea mamei lui Vera de Runc
- Ciprian Pandrea
La catea Zora de Tohanul Nou, nu apare în pedigree nici un membru din Zestrea Stanelor și asta consider că e bine. Doar ceva bunic de Gotca, strabunica de Tunari, strabunic de Monasim de România, Pia de Runc, și strastrabunici de Șomcuta mare, etc.
- Ciprian Pandrea
Adică ideea consanguinizarii e foarte importantă în opinia mea și de evitat. De aceea avem nevoie de specialiști ca dvs care știu sa analizeze un pedigree și sa ne sfătuiască. Și pe noi și pe ciobani dacă e posibil.