GospodariaTYM wrote:Felicitari participantilor, dar cu regret trecem pe lista o alta expozitie cu participare "numeroasa" a mioriticilor.
Pt cultura mea generala, cele 6 exemplare cum au fost inpartite pe categorii (Juniori masculi cati, juniori femele cate, ...)?
Nu vreau sa fiu acuzat, nici eu nu expun mioritici, poate ca si eu sunt unul dintre cei care ar trebuii criticati, dar nu pot sa ma bag intr o organizatie pe care nu o cunosc. Din punctul meu de vedere, orice uniune (federatie, asociatie, club ...) nationala trebue sa aibe si alte asociatii judetene specifice raselor respective afiliate, care sa motiveze oamenii din zona, astfel incat acestia sa si scoata cainii in expozitii.
Sincer, in judetul Arges exista o asociatie chinologica, dar nu specifica raselor Romanesti, dar eu nu cred ca inscrierea in aceasta asociatie ar aduce un aport raselor romanesti, deci nu cred ca inscrierea mea, in aceasta asociatie, mi ar aduce un aport de cunostinte.
Poate timpul le va rezolva pe toate, o sa existe si cluburi judetene/teritoriale de ciobanesti romanesti si asa vom reusii sa organizam prezentari in mai multe judete si poate cu un nr mai mare de participanti.
Aveți dreptate în mare parte din ce ați zis, dar primul pas spre o promomvarea corectă a raselor de Ciobănești este înscrierea într-o asociație de profil. NU trebuie să vă înscrieți neapărat în asociația din județul Argeș; vă recomand să vă informați despre Mioritic Club din România - asociație centrată doar pe Mioritic. Înscrieți-vă în această asociație, haideți cu femela dvs. în 2 expoziții de Club, vedeți cum se pune problema și să încercăm să facem o promomvare corecta a rasei. Conducerea Clubului este foarte deschisă la orice propunere realistă din partea oricărui membru. Puteți veni cu idei, puteți să fiți chiar dvs. o voce în zona din care sunteți. Clubul vă poate sta la dispoziție cu materiale, cu suport pt. ceea ce vă propuneți, inclusiv cu Programul de Ameliorare Genetică.
Am văzut că aveți în vizor câțiva masculi ale căror poze și date le-ați postat la topicul ”Păstorii și Ciobănescul Mioritic” din categoria ”Stâna la noi” și probabil mai cunoașteți și alți deținători de Mioritic din zonă; cu timpul puteți face un sondaj printre ei să vedeți câți ar fi dispuși să vină cu exemplarul lor în ring să fie arbitrat, luat în evidență, înscris în cartea de origine examinat în vederea obținerii dreptului de montă și așa mai departe la costuri bănești minime (
totul e gratis !!!). Dacă aveți răspunsuri pozitive, oameni pe care vă puteți baza, haideți în timp cu o propunere către club pt. a găzdui acolo un examen de selecție și expo de club. Sunt convins că se va găsi o soluție și un loc în programul expozițional, chiar dacă sunt deja 3 centre tradiționale unde se țin expozițiile de club.
Se poate ! Cineva trebuie să se implice și acela puteți fi chiar dvs. din pasiune și în limita timpului dvs. disponibil !
Ionuț Ungheanu (canisadetohanulnou) de exemplu și-a manifestat dorința de a se ocupa de organizarea expoziției de club de la Predeal - Bușteni, are tot suportul ! Dar nu e ușor !

(conține 95 de pagini)
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”