Incep prin a prezenta femela de ciobanesc Mioritic pe acre o detin.
Rena de GospodariaTYM (dupa numele meu Ion Mot-Tudor) - nu are acte. De cand eream mai mic, i-mi placea sa merg cu tatal meu la stana sa cumparam branza. In anul 2003 am vazut la o stana din judetul Olt, sat Oporalu, proprietar domnul Tomescu un mascul de Ciobanesc mioritic cu o talie care pe mine m-a impresionat. Inca de atunci i mi doaream un pui din acel mascul, asaca o data cu mutarea parintilor mei la casa (anul 2007) am tot insistat asupra domnului Tomescu sa achizitionez un pui din acel mascul. Tot eu am fost cel care am gasit si femela (femela traieste si astazi), proprietarul este din orasul Mioveni (Arges). In concluzie, femela mea, provine din caini fara Pedigree, eu am incercat sa achizitionez un caine din parinti care sa mi placa si sa evit consavinizarea.
Prefer caini cu temperament, asa cum ii numesc eu, buni de curte si pot spune ca Rena este cea care ii da curaj mame mele dupa ce tatal meu (cel care de fapt a si crescut-o pana la 10 luni) a decedat.
Cum aceasta femela a reprezentat dorinta mea arzatoare de atata timp, mai jos va atasez cateva poze cu ea, inca de cand am achizitionat-o.
De pe acum, i mi cer scuze, insa timpul pe care im am, nu mi permitre sa o perii tot timpul, este un caine de curte, sta si sub cerul liber (cu toate ca are adapost), mai sta si in lant, dar noaptea este a iei (curtea + o livada de 2800m²)
ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII NOASTRE ! CUM TE ÎNREGISTREZI PT. A POSTA PE SITE VEZI AICI (CLICK)
Rena de GospodariaTYM
-
GospodariaTYM
-
GospodariaTYM
-
GospodariaTYM
temperament: Stimulata de un strain
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=i6w3oInmp-E[/youtube]
Temperament la intrarea unui strain in curte: a latrat pana a intrat in casa
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=e5O_NuWcQAA[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=i6w3oInmp-E[/youtube]
Temperament la intrarea unui strain in curte: a latrat pana a intrat in casa
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=e5O_NuWcQAA[/youtube]
-
GospodariaTYM
A mai crescut, dar periada aceea nu erea prea favorabila pentru mine, deci erea cam neglijata din punct de vedere ingrijire blana. La hrana nu fac rabat.
-
GospodariaTYM
-
GospodariaTYM
Acum ca Rena este deja la al doilea cuib, cuib de 7 catei, nascuti pe 13-14 august 2013.
Tata Codru de Halip - fiul lui Codru de Serafim (Max) si al lui Molda de Halip (nu prea am poze cu Codru de Halip, cand am montat o nu erea inbracat, dupa care a fost vandut. O sa incerc sa recuterez poze cu acesta - cateva poze le gasiti pe pagina vlad33 sunphoto)
Tata Codru de Halip - fiul lui Codru de Serafim (Max) si al lui Molda de Halip (nu prea am poze cu Codru de Halip, cand am montat o nu erea inbracat, dupa care a fost vandut. O sa incerc sa recuterez poze cu acesta - cateva poze le gasiti pe pagina vlad33 sunphoto)
- Attachments
-
GospodariaTYM
- Oliviu Secara
- Site Admin
Puii dvs. cresc tot mai mult pe zi ce trece
sora lui Balkan cum se prezintă ? Veți începe să le administrați suplimente vitamino-minerale ?
Am o rugăminte pt. dvs... încercați să folosiți varianta 1 de postare a pozelor pe forum descrisă aici viewtopic.php?f=79&t=14&p=60#p60 deoarece prin metoda 2(cea pe care o folosiți momentan) se ocupă foarte mult spațiu pe server o dată cu încărcarea pozelor direct pe forum. În caz că întâmpinați dificultăți, vă rog să spuneți.
Am o rugăminte pt. dvs... încercați să folosiți varianta 1 de postare a pozelor pe forum descrisă aici viewtopic.php?f=79&t=14&p=60#p60 deoarece prin metoda 2(cea pe care o folosiți momentan) se ocupă foarte mult spațiu pe server o dată cu încărcarea pozelor direct pe forum. În caz că întâmpinați dificultăți, vă rog să spuneți.
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
-
GospodariaTYM
-
GospodariaTYM
- Oliviu Secara
- Site Admin
ZIP codul este un sistem de coduri poștale folosit în Statele Unite. În căsuța respectiva puteți scrie orice combinație de 5 cifre, oricum pt. noi nu au nici o relevanță.GospodariaTYM wrote:Pt a ma inregistra, i-mi cere un Cod ZIP - unde il gasesc?
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
-
GospodariaTYM
-
GospodariaTYM
- Oliviu Secara
- Site Admin
Cât timp are acum ? Fratele de cuib cum s-a dezvoltat ?
-
GospodariaTYM
Astazi 14.dec au facut 4 luni (filmuletul este facut acum 2 saptamani). Masculul este destul de bine dezvoltat, are 56 la greaban. O sa revin cu poze saptamana care urmeaza. Mai jos o poza tot de acum doua saptamani.
Scuze, dar pana ieri, cand mi am cumparat alta perie, nu au fost periati (cea veche parca a intrat in pamant, nu o mai gasesc)
Scuze, dar pana ieri, cand mi am cumparat alta perie, nu au fost periati (cea veche parca a intrat in pamant, nu o mai gasesc)
-
GospodariaTYM
-
GospodariaTYM
-
GospodariaTYM
Cateva poze cu Balkan (5 luni) si Rena (mama) in curte. Balkan are un temperament bun, osatura si talie pe masura, in schimb ma deranjeaza coloritul. Eu il consider un caine bun de lucru, mai ales ca promite sa devina un caine cu un temperament excelent, caruia i se adauga glasul inconfindabil.
- Attachments
- Oliviu Secara
- Site Admin
Am o rugăminte pt. dvs... încercați să folosiți varianta 1 sau varianta 2 de postare a pozelor pe forum descrisă aici viewtopic.php?f=79&t=14&p=60#p60 deoarece prin metoda 3(cea pe care o folosiți momentan) se ocupă foarte mult spațiu pe server o dată cu încărcarea pozelor direct pe forum. În caz că întâmpinați dificultăți, vă rog să spuneți.
Ati reusit sa va hotarati in legatura cu inscrierea la Expozitia de Club de la Tohan ? Va fi si examen de selectie pt reproducatori. Faptul ca femela dvs. adulta e naparlita sau tunsa, nu e un impediment in a participa. Practic pt obtinerea tipicitatii veti mai avea nevoie doar de un arbitraj in expo de tip CAC.
Topicul Expozitiei de la Tohan viewtopic.php?f=91&t=4017
Calendarul expo pe anul 2014 viewtopic.php?f=90&t=3966
Ati reusit sa va hotarati in legatura cu inscrierea la Expozitia de Club de la Tohan ? Va fi si examen de selectie pt reproducatori. Faptul ca femela dvs. adulta e naparlita sau tunsa, nu e un impediment in a participa. Practic pt obtinerea tipicitatii veti mai avea nevoie doar de un arbitraj in expo de tip CAC.
Topicul Expozitiei de la Tohan viewtopic.php?f=91&t=4017
Calendarul expo pe anul 2014 viewtopic.php?f=90&t=3966
-
GospodariaTYM
Am inscris un pui, pe Blanka, consider ca pt a participa intr o expozitie trebue sa ai timp indeajuns incat sa pregatesti exemplarele. Pe Blanca o sa o "pregatesc" doar noaptea, saptama aceasta este si una incarcata din punct de vedere profesional. Sper sa ma descurc, Blanka este cam agresiva, o scot seara prin oras, dar nu prea sunt multi oameni si pe aceea ii maraie. Nu stiu cum o sa se comporte in ring