pentru cei care vor sa vadă , mai multi câini..

D-le Ciprian sper totuși că nu regretați deplasarea la Timișoara în ciuda faptului că impedimentele au fost multiple iar condițiile și primirea nu dintre cele mai bune.ciprian s wrote:dl Secara ce s-a intamplat la Timisora a fost o organizare tipica ACHR prin care ne-au aratat inca o data ca nu le pasa de rasele noastre nationale. Eu personal m-am simtit jignit cand dupa un drum de 650 km cu doi caini in masina am vazut ca sutem invitati pe usa din dos a expozitiei. Lipsa de profesionalism a organizatorului s-a vazut si in dimensiunea ringului pre mic pt niste caini asa de mari, propun ca urmatoare expozitie sa se tina la mine in living. Eu personal nu voi mai participa la nici un eveniment organizat de ACHR ,la Timisora am venit pentru a ajuta la omologarea rasei. Am inceput sa regret expozitiile organizate de CNCCR in care nu aveam emotii ca nu se strag numarul de caini necesar, oricum 50 de caini prezenti in vederea omologari au fost foarte putini .
Multumesc tuturor care au facut efortul de a fi prezenti la omologarea rasei.
Multumesc tuturor celor care in decursul anilor au muncit pentru a face cunoscuta aseasta rasa pe plan intern si international.
D-le Ionuț Moț, din informațiile pe care le am vor mai apărea și în zilele(săptămânile) următoare materiale foto/video de la eveniment. E adevărat, campania de promovare e îndreptată într-un singur sens: acela de a face cunoscute rasele naționale, de a le prezenta așa cum sunt, cu bune și cu rele indiferent de dorințele sau interesele autorității care manevrează ”zeppelinul chinologic”(și/sau chinofil). Istoricul raselor cuprinde perioade de înflorire, de stagnare și de regres. Oameni de bine care se remarcă prin munca depusă în mod sistematic pentru păstrarea/conservarea ciobăneștilor vor fi întotdeauna, indiferent de etapa în care se afla rasă, iar efortul lor merită stimat. Știu că au fost prezente la arbitraje două femele din câinii dvs. venite tocmai din Galați. În curând vor apărea imagini cu ele, dar și cu alți mioritici care au reprezentat rasa la Omologarea finală.GospodariaTYM wrote:Salut, ma așteptam sa vad poze cu mai multi câini. Ceilalți au fost asa de RAI încât vreți sa ne protejați vederea?
Eu nu cred asta, tind sa cred ca este doar o campanie de promovare (campanie îndreptata într-un singur sens)

Am vorbit chiar acum cateva minute cu autorul studiului si ceea ce am aflat de la el va relatez mai jos ca si concluzii:radu racheriu wrote:UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI
MEDICINĂ VETERINARĂ CLUJ-NAPOCA
ŞCOALA DOCTORALĂ
FACULTATEA DE ZOOTEHNIE ŞI BIOTEHNOLOGII
Va ofer inca o data link-ul (l-am precizat si in comentariul anterior) care deschide direct un PDF cu rezumatul acestui studiu. Acesta este : https://usamvcluj.ro/files/teze/2012/chakirou.pdf
De asemenea: https://www.mioriticul.ro/studiu.php

Iar incurca ACHR-ul minciunile spuse si scrise de conducerile ei ca doar acelasi lucru l-au spus peste tot si legat de Adunarea generala de la Buenos Aires parca, nu?Oliviu Secara wrote:În cursul săptămânii care a trecut dosarul final de omologare al Ciobănescului Românesc Mioritic și al Ciobănescului Carpatin a fost aprobat de Comitetul General al FCI !
Practic recunoașterea internațională a celor 2 rase românești este o formalitate, urmând doar să se voteze în cadrul Adunării Generale a FCI la Milano în iunie 2015 !