Asa este, se vaneaza cu multi gonaci si caini hartuitori (in jur de 10 caini).Oliviu Secara wrote:Din câte știu este interzis să nădești ursul și să-l împuști. Știam că se vâneză în goană cu câini hărțuitori și gonaci.
ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII NOASTRE ! CUM TE ÎNREGISTREZI PT. A POSTA PE SITE VEZI AICI (CLICK)
Inamicii naturali ai Ciobănescului
-
Elena-Cristina
- Raul Petruț
Mda..imi plac lupii.Oliviu Secara wrote:Raul, văd că te preocupă de mult timp lupii aceștia pe steroizi. Ai o colecție foto impresionantă
Nu mai sunt nici Cânii bătrâni
Iar poienile-s pline spini
Nu mai e nici Florica
Mândră mai purta clopoțica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
- Oliviu Secara
- Site Admin
Să revenim mai bine la lupii noștri mioritici
Iată mai jos un lup vânat acum mai bine de 100 de ani de către un aristocrat transilvănean.

Iată mai jos un lup vânat acum mai bine de 100 de ani de către un aristocrat transilvănean.

„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
-
dragos nitoi
PRAHOVA (la limita cu Jud. Brasov).Alin Pana wrote:In ce judet este Zanoaga despre care vorbesti ?
Va multumesc pt raspuns.
V-am intrebat pt ca si in Olt este un sat Zanoaga, comuna Daneasa.
V-am intrebat pt ca si in Olt este un sat Zanoaga, comuna Daneasa.
- dan maramu
raul wrote:Acuma citeam in Dailymail despre o haita de lupi imensa din rusia care terorizeaza satele. Haita are in jur de 400 de membri si au omorat in cateva zile 30 de cai. Sau trimis in zona 24 grupe de vanatori pentru a omora cat mai multi....iar ca recopensa se da 210 lire pentru fiecare cap. Dr Valerius Geist expert in viata salbatica sustine ca din caua temperaturilor ce au depasit -49 grade hrana lor sa imputinat semnificatim...motiv pentru care s-au unit mai multe haite mari de lupi impreuna. Sunt curios ce se intampla cu stanele din zona.....nu pot s aimi imaginez cati caini ar trebui s fie sa poate apara turma de 400 de lupi flamanzi.
- Oliviu Secara
- Site Admin
De efect imaginea de mai sus d-le Dan
Un omagiu adus lupului :
Lupul Cenușiu
Un omagiu adus lupului :
Lupul Cenușiu
„Iar când veni şi vremea să urle-n zare tunul, / Mişcatu-s-au românii cu miile, ca unul”
- Raul Petruț
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
- Oliviu Secara
- Site Admin
Uite un atac al lupilor la Rucar
- Raul Petruț
Da da
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
Nu mai e nici Florica
Multe trec, multe vin...
Numai amintiri rămân..
-
dragos nitoi
Da intr-adevar, este vorba de o femela de carpatin mancata de lupi!Se presupune ca ar fi fost o haita de 3-4 lupi, care s-a apropiat foarte mult, nu au reusit sa ajunga la animale, "seful pazei" fiind Novac, carpatin "cu 4 ochi"(un veteran renumit din Rucar), asa ca au luat aceasta femela, care a fost atrasa in padure!lilith wrote:N-am sunet, asa ca nu imi pot da seama... ala e un caine????Mancat de lupi???
![]()
- Oliviu Secara
- Site Admin
In urmatoarea perioada voi posta niste materiale informative avand in prim plan LUPUL. Sper sa va fie de folos.

-
dragos nitoi
Ce se intampla cu toata lumea? cam putini prezenti pe aici, de fiecare data cand intru sunt cam singur, mai trimteti niste invitatii ca multi nu stiu de acest site!Acum sunt chiar multe de povestit, mai ales ca este si iarna afara....!Oliviu Secara wrote:In urmatoarea perioada voi posta niste materiale informative avand in prim plan LUPUL. Sper sa va fie de folos.
- Maria-Adela
Da asa e. Probabil multa lume nu stie de site. Dar am mai observat ca lumea intra si verifica noutatile, dar nu prea are pareri de exprimat.dragos nitoi wrote: Ce se intampla cu toata lumea? cam putini prezenti pe aici, de fiecare data cand intru sunt cam singur, mai trimteti niste invitatii ca multi nu stiu de acest site!Acum sunt chiar multe de povestit, mai ales ca este si iarna afara....!
Oricum cred ca e treaba moderatorilor sa informeze publicul si sa vina cu propuneri de discutie. Poate sunt inzapeziti!
- Oliviu Secara
- Site Admin

-
Vandici Ionut
is foarte mari lupi astia , or fi facut ceva pagube lupi de acolo ?raul wrote:Am sa postez cateva imagini cu lupi uriasi impuscati in Canada si Rusia.....poze gasite pe net cu exemplare uriase. E adevarat ca lupul nostru este mult mai mic..dar sunt destule povesti ciobnesti cu lupi uriasii "ca magarii" care au atacat turmele noastre.
-
Chemarea Muntelui
Sa va delectez cu ceva poze realizate, in Rucar, in luna ianuarie 2013, cu doua atacuri ale unei haite de lupi ce numara 6 membrii. Primul atac s-a realizat la inceputul lunii ianuarie, victima fiind o femela de ciobanesc romanesc. Cel de-al doilea atac s-a petrecut la o distanta de cateva saptamani, prada fiind un magar(femela). Ambele atacuri s-au desfasurat in acelasi loc, in cursul noptii. Cainii fara prezenta omului au fost neputinciosi la un asemenea test pe viata si pe moarte. Practic un mascul trecut de 13 ani, un altul de 2 ani, o femela de 8 ani si una de 7 luni nu au putut tine piept atacului haitei de lupi aflati in majoritate, care de altfel nu au facut decat sa ucida pentru a supravietui, nimic mai mult.
Toate animalele domestice implicate, imi apartin, pe de o parte regret cele intamplate, dar pe de alta parte ma bucur ca aceste intamplari inca mai fac parte din prezent si nu vorbim doar de trecut.
Vizionare placuta !!!

Toate animalele domestice implicate, imi apartin, pe de o parte regret cele intamplate, dar pe de alta parte ma bucur ca aceste intamplari inca mai fac parte din prezent si nu vorbim doar de trecut.
Vizionare placuta !!!

-
Nelu Albiter
Un lup bihorenesc cazut la goana iarna asta. Fostii colegi imi spun ca ies destul de multi lupi la goane si ca s-au inmultit insa lumea nu prea se plange; o fi totusi ceva de capul baracilor si balanilor de pe la noi, asa "nanisti" cum is ei?